La màgia del cinema enllepolirà per Nadal els nens de Valls

L’activitat nadalenca adreçada al públic familiar compta amb materials reutilitzables aportats per la ciutadania com a punt de partida

24 diciembre 2019 09:16 | Actualizado a 24 diciembre 2019 09:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Nadal a Valls excel·leix pel ric i divers mostrari de tradicions. La Fira d’aviram viu, els aparadors guarnits, les llums ornamentals, els concerts de nadales pouant en la llarga tradició del cant coral a la capital de l’Alt Camp, el pessebre monumental, l’exposició del Grup de Nadal d’Artistes, Els Pastorets al Principal, els personatges com la Sibil·la, l’Home dels Nassos i el Fumera, el Parc de Nadal enguany tematitzat en el món del cinema, la cua de nenes i nens per lliurar la carta al Carter dels Reis de l’Orient, la Cavalcada... configuren un extens i plural programa d’actes.

El cinema és el tema escollit per als tallers sostenibles de les entitats participants en el Parc de Nadal. La comissió va escollir aquest motiu com a fil argumental i així, durant tota la tardor, ha treballat la preparació de zones diferenciades que s’ubicaran en dues veles i en el gimnàs i vestíbul de l’Escola Enxaneta, a l’antic Convent del Carme, entre el dissabte 28 de desembre i el dissabte 4 de gener, per a la realització del taller de circ i tallers i activitats de les entitats al voltant del cinema. Seran 13 les associacions participants en la nova edició d’aquesta activitat nadalenca, adreçada als públics familiars, amb materials reutilitzables aportats per la ciutadania com a punt de partida.

Les cinc primeres jornades del Parc de Nadal, entre el matí del dissabte 28 de desembre i la tarda del dimecres 1 de gener, tindran com a protagonista el món del circ. Els tallers circenses s’ubiquen a la vela de la companyia vallenca Passabarret. A la vela s’hi instal·larà un taller de circ de més de 150 metres quadrats, amb dos espais diferenciats: un per a participants d’entre 1 i 5 anys i l’altre apte per a totes les edats, on també tenen cabuda les famílies amb ganes d’experimentar sensacions diferents desafiant l’equilibri i la gravidesa.

D’altra banda, una de les principals novetats del Nadal vallenc serà el joc de llums i música que banyarà de nadales i colors la façana, finestres i balcons de l’edifici consistorial. La Casa de la Vila es convertirà en un dels atractius de la campanya nadalenca, acollint dues propostes per aquestes dates, que seran un nou al·licient per atraure visitants i espectadors cap aquesta zona.

L’espectacle Un conte de Nadal, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de desembre (en tres sessions a les 18, 19 i 20 h) narrarà les aventures de l’Aniol, un infant de Valls, que arriba tard a entregar la carta als emissaris dels Reis d’Orient. El nen trucarà desesperat a les portes de la Casa de la Vila i l’edifici es transformarà en una gran caixa de llum, música i ombres per on l’Aniol realitzarà un viatge revelador a través de cultures d’arreu del món.

Avui i del 2 al 4 de gener, de 18,h a 20 h, la façana de l’Ajuntament serà també l’escenari d’Els colors de l’hivern, on tot s’omplirà de llum, sons i color.

 

Comentarios
Multimedia Diari