Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La millor temporada de bolets dels darrers 20 anys a Catalunya

S'ha produït una mitjana de 217 quilos per hectàrea de tot tipus de bolets, mentre que els darrers 20 anys ha estat de 57

Redacció/Agències

Whatsapp
Imatge dels inventaris micològics que es realitzen des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Foto: CTFC

Imatge dels inventaris micològics que es realitzen des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Foto: CTFC

Els inventaris micològics realitzats des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya des de principis de juliol fins a finals de desembre, han permès quantificar la producció i la diversitat micològica a Catalunya de la temporada 2014 en 217kg/ha, que equivaldria a unes 119.420 tones de bolets de tot tipus a Catalunya, i un total de 490 espècies.

Els motius d’aquesta temporada excepcional han estat les pluges abundants i les temperatures moderades dels mesos d’estiu, i una tardor plujosa, càlida i poc ventosa, cosa que ha creat les condicions òptimes per a la fructificació dels bolets, superant la mitjana dels últims 20 anys.

Pel que fa a espècies comercials, s’han produït 28.660 tones de bolets. Això podria representar un valor potencial entre els 85,9 i 143,3 milions d’euros.

Quant a l’espècie, la producció de rovellons ha estat molt abundant, amb una mitjana de 33kg/ha a Catalunya, superant-se els 57kg/ha als boscos de pi roig del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central. No obstant això, la qualitat no ha estat l’esperada.

El 70% dels rovellons estava afectat per cucs. Altres espècies no s’han vist tan afectades pels insectes i les seves produccions han estat considerables a Catalunya: els ceps (21kg/ha), els camagrocs (18kg/ha), les llenegues (12kg/ha) o les agulletes (11kg/ha).

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También