La millor temporada de bolets dels darrers 20 anys a Catalunya

S'ha produït una mitjana de 217 quilos per hectàrea de tot tipus de bolets, mentre que els darrers 20 anys ha estat de 57

Redacció/Agències

Whatsapp
Imatge dels inventaris micològics que es realitzen des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Foto: CTFC

Imatge dels inventaris micològics que es realitzen des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Foto: CTFC

Els inventaris micològics realitzats des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya des de principis de juliol fins a finals de desembre, han permès quantificar la producció i la diversitat micològica a Catalunya de la temporada 2014 en 217kg/ha, que equivaldria a unes 119.420 tones de bolets de tot tipus a Catalunya, i un total de 490 espècies.

Els motius d’aquesta temporada excepcional han estat les pluges abundants i les temperatures moderades dels mesos d’estiu, i una tardor plujosa, càlida i poc ventosa, cosa que ha creat les condicions òptimes per a la fructificació dels bolets, superant la mitjana dels últims 20 anys.

Pel que fa a espècies comercials, s’han produït 28.660 tones de bolets. Això podria representar un valor potencial entre els 85,9 i 143,3 milions d’euros.

Quant a l’espècie, la producció de rovellons ha estat molt abundant, amb una mitjana de 33kg/ha a Catalunya, superant-se els 57kg/ha als boscos de pi roig del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central. No obstant això, la qualitat no ha estat l’esperada.

El 70% dels rovellons estava afectat per cucs. Altres espècies no s’han vist tan afectades pels insectes i les seves produccions han estat considerables a Catalunya: els ceps (21kg/ha), els camagrocs (18kg/ha), les llenegues (12kg/ha) o les agulletes (11kg/ha).

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También