La millora de la carretera de l'Argilaga començarà a finals d'any

Durant les obres, que començaran l'últim trimestre de 2017, s'ampliarà la calçada i s'incorporaran vorals d'1 metre per augmentar la seguretat de ciclistes i conductors

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les carreteres amb més sinistralitat del Camp de Tarragona, la TP-2031, està a punt d’experimentar un rentat de cara que li permetrà millorar la seguretat. El projecte, a càrrec de la Diputació de Tarragona, està actualment en fase d’expropiacions de terrenys i posterior licitació amb previsió que els treballs comencin l’últim trimestre d’aquest 2017 amb un termini d’execució de 12 mesos, segons fonts de la Diputació.

La via, que uneix Tarragona amb municipis de l’interior del Tarragonès i de l’est de l’Alt Camp, acumula un bon nombre d’accidents per les seves característiques: estreta, sense vorals, alguns revolts tancats i mal estat del ferm. A tot això cal sumar-hi el pas freqüent de ciclistes, fet que juntament amb totes les condicions de la via incrementa notablement la sinistralitat provocant més d’un ensurt a conductors i ciclistes.

Davant d’aquesta situació, ja feia temps que els ajuntaments i veïns pels quals la carreta travessa els seus termes municipals (la Secuita, Renau, Nulles i Vilabella) demanaven actuacions i, després que el Servei d’Assistència al Territori realitzés diverses inspeccions, es confirmà la necessitat de millora.


Incorporació de vorals
El projecte, amb un pressupost total de 3,4 milions d’euros, s’aplicarà en un tram de 5 quilòmetres i 134 metres dividit en dues parts. La primera correspon als 3.074 metres que hi ha entre la sortida nord de l’Argilaga i la rotonda de Nulles (intersecció amb Bellavista) i la segona, als 2.060 metre entre Nulles i la rotonda de Puigpelat.

El principal objectiu dels treballs és millorar la seguretat i, per aconseguir-ho, els esforços se centraran en eixamplar la carretera assolint una calçada d’aproximadament 7 metres d’amplada i, com a punt fonamental, la incorporació de dos vorals laterals d’almenys 1 metre d’amplada, fet que millorarà la seguretat dels ciclistes, ja que a dia d’avui la carretera no compta amb aquestes franges.

A més a més, es renovarà el ferm i s’incorporaran alguns elements, com la col·locació de dues parades d’autobús a totes dues bandes de carretera prop de la intersecció amb la de Renau, la millora de l’enllaç a Nulles sud o el condicionament del camí d’accés a aquest mateix municipi pel celler cooperatiu amb una calçada de 6 metres d’amplada i una longitud total de 327 metres.


‘Precaució ciclistes’
El projecte recull algunes de les al·legacions que setmanes enrere va fer arribar la Federació Catalana de Ciclisme, com és el cas dels vorals d’1 metre, ja que inicialment es preveia que fossin de 0,5. Així mateix, es reforçarà la senyalització vertical de ‘precaució ciclistes’.

Comentarios
Multimedia Diari