La moció del PP és un brindis al sol

Buida de política. La situació confima l’error de l’alcalde d’expulsar-nos del govern 

20 octubre 2021 15:14 | Actualizado a 20 octubre 2021 15:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La roda de premsa del PP ha estat un brindis al sol. Una proposta numèrica buida de política. Pensem que té molt a veure amb la situació que tenen a Badalona i és una cortina de fum per amagar les seves vergonyes. Una estratègia a la qual els populars ens tenen acostumades.
El que ens sembla més rellevant de tot això és el simbolisme de la situació, el nostre diagnòstic és que la situació política està en un moment d’inestabilitat, que genera inseguretat i desconfiança a la ciutadania, que no pot preveure el que passarà, amb un govern amb contradiccions i indefinit ideològicament, amb una oposició enfadada i numèricament superior.
Declaracions com aquestes confirmen que el cop de timó que va fer l’alcalde al pactar amb Junts i expulsar-nos del govern va ser un error. Van guanyar més mans, però van restar molt en consens. Van perdre legitimitat i l’equilibri que existia al plenari i que nosaltres aportàvem.
Des de la seva ampliació ‘frankenstein’, la relació del govern amb l’oposició s’ha endurit fins al punt que avui surten declaracions com aquesta. S’han restat espais de cooperació i el govern ha tingut una actitud de búnquer i de prepotència en molts casos que no ha afavorit donar suport a les seves polítiques.

El govern actual, netament independentista, amb la dreta neoliberal i amb una formació anticapitalista, és un govern amb moltes contradiccions i inestabilitat. Manca diàleg amb la ciutadania i sense un projecte de ciutat clar. La falta de definició del govern quant a les línies ideològiques llança un missatge que genera una manca de previsió de la direcció cap a on aniran les polítiques. Hem d’explicitar, com hem fet altres cops, inquietud amb la forma d’aplicar les polítiques i de com aquestes evolucionaran en el present i en el futur.

No compartim en absolut els interessos que defensa el PP, com és per tots conegut, i creiem que la roda de premsa ha estat únicament de queixa, de crítica, sense plantejar propostes o alternatives polítiques i de fons. De fet, de moment som l’únic espai polític de tot el plenari (d’oposició i de govern) que ha fet propostes clares i fortes per als pressupostos: 20% de pressupost a mesures socials i un pla de reconstrucció social, econòmica i sanitària.

Nosaltres ho hem dit sempre, venim a treballar i a defensar les nostres propostes i el programa electoral. Ho farem des del govern o des de l’oposició. Encara no hem encetat la negociació dels pressupostos, tenim unes propostes àmplies i molt participades per la ciutadania. Encara no coneixem les intencions del govern de cara als pressupostos ni les seves propostes.

En tot cas, i com sempre hem fet, qualsevol decisió d’aquesta envergadura com són l’aprovació de pressupostos o altres qüestions sobre el govern, seran decidides per l’assemblea.

En qualsevol cas, l’al·lusió a la moció de censura és, com hem dit, un brindis al sol. No hi ha cap proposta sòlida. Nosaltres hem vingut aquí a defensar les nostres propostes i el nostre programa, a parlar de projectes i fulls de ruta, i aquest és el nostre idioma, i no el de les majories numèriques.

Comentarios
Multimedia Diari