Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La neu emblanquina les Muntanyes de Prades i pot arribar al prelitoral de Tarragona

L'episodi podria deixar més de mig metre de neu acumulada al Pirineu català

Diari de Tarragona

Whatsapp
La plaça major de Prades nevada

La plaça major de Prades nevada

La neu ha arribat aquest divendres 1 de desembre a Prades amb unes temperatures de -0,6 graus de mínima i 0,9 graus de màxima. Les precipitacions s'acosten a 2,8 metres de neu.

Plaça major de Prades

Protecció Civil ha demanat extremar la la precaució durant el cap de setmana per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que alerta d'una forta baixada de les temperatures que vindrà acompanyada de precipitacions en forma de neu a la cota dels 200 metres.

Segons l'SMC, nevarà a tota la zona pirinenca i, fora dels Pirineus, la cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres, podent deixar nevades a la zona interior del prelitoral de Tarragona i a la zona central de Catalunya.

També la zona de Rojals ha estat emblanquida per la neu, amb unes temperatures dels -1,7 graus als 0,4 graus.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les temperatures màximes baixaran de forma general i les mínimes estaran per sota de 0 especialment a Girona i Lleida, on s'assoliran temperatures de -8 i -7 graus a la Seu d'Urgell i Vielha e Mijaran i de -7 i -6 graus a Ripoll i Olot (Garrotxa).

A Barcelona capital, la mínima s'establirà en 6 graus, però arribarà als -5 i -4 graus a Vic i Manresa.

Precipitacions a Rojals

L'SMC també ha informat que el vent bufarà de forma forta a Montserrat, la comarca de l'Alt Empordà, a les terres de l'Ebre i al Pirineu, on en combinació amb la neu, es podria produir borrascall.

Com a resultat, l'episodi podria deixar més de mig metre de neu acumulada al Pirineu català, on aquest cap de setmana s'iniciarà la temporada a les estacions d'esquí.

Durant el dia d'avui s'esperen precipitacions febles en el sector central del litoral i prelitoral, que poden anar acompanyades de neu granulada o de calamarsa.

A més, Aena ja ha posat en marxa el Pla Hivern en 19 aeroports espanyols, incloent els del Prat i Girona-Costa Brava, amb el fi normalitzar la seva activitat davant contingències de gel i neu durant els pròxims mesos.

Aquesta massa d'aire fred d'origen àrtic, que ve arrossegada per un anticicló de l'oest de les Illes Britàniques i una depressió encaixada al golf de Gènova, acabarà abraçant la major part d'Europa durant els pròxims dies.

La Diputació de Tarragona ha iniciat els treballs preventius de vialitat hivernal d'estesa de fundents a la xarxa de carreteres de la seva titularitat per evitar afectacions del trànsit.

Temas

Comentarios

Lea También