La nova Ruta del Trepat

Potenciar l’enoturisme a la Conca. El projecte ha estat desenvolupat pel servei de turisme del Consell Comarcal i la DO Conca. Fins al moment hi ha una desena de cellers de la comarca 

04 mayo 2019 18:34 | Actualizado a 20 mayo 2019 07:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Potenciar l’enoturisme a la Conca de Barberà i donar un valor afegit al Trepat, la varietat autòctona del raïm a la comarca. Aquest és el nou projecte del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb la DO Conca de Barberà, que han creat La Ruta del Trepat.

Es tracta d’una ruta turística que incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i  cellers que elaboren amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà.

Per definir el projecte s’ha entès l’enoturisme com una experiència de visitar les vinyes, conèixer cellers, assistir a festivals i a demostracions vinícoles en les quals el tast del vi i l’experiència dels atributs d’aquest són els principals motius per als visitants. La Conca de Barberà té molt d’això i, com a singularitat principal, el fet de tenir un vi que els visitants només podran tastar en aquest territori.

Els cellers que formen part de la ruta han de formar part de la DO Conca de Barberà, han d’elaborar vins amb Trepat i han d’oferir alguna proposta gastronòmica. No obstant, es tracta d’un projecte dinàmic en el que es podran anar incorporant nous cellers, i per tant, nous municipis.

La Ruta del Trepat té diferents objectius. Es vol crear un producte enoturístic diferent de la resta de productes relacionats amb el vi, al tractar-se d’una varietat de raïm autòcton de la comarca i única al món. També es vol promocionar i dinamitzar turísticament la Conca de Barberà a través de l’enoturisme. Un altre dels objectius és fomentar la comercialització dels cellers productors de Trepat de la DO Conca de Barberà que ofereixen alguna activitat turística. 

També es vol fer difusió de les agrobotigues de la Conca de Barberà que comecialitzen els seus productes km 0. S’impulsarà la valorització del paisatge del Trepat a la comarca. Alguns museus vinculats amb l’enoturisme de la Conca de Barberà també estaran dins de la Ruta del Trepat. 

Per tot plegat s’incorporen aquells equipaments que no són cellers però tenen relació directa amb el coneixement i experiència del Trepat al territori (museus, agrobotigues, festes, activitats de turisme actiu).

Els cellers també oferiran activitats per als nens. Així doncs els adults podran gaudir d’una cata de vins mentre els infants realitzen una altra activitat. Per a l’ocasió s’ha elaborat un fulletó on hi ha informació, un mapa i els diferents llocs d’interès de la comarca. Amb la visita a tres cellers s’obsequiarà al visitant amb dues ampolles de Trepat de la DO Conca de Barberà.

Una desena de cellers

Fins al moment hi ha una desena de cellers: l’Agrícola de Barberà de la Conca, el Celler Clos Montblanc (Barberà de la Conca), el Celler Carles Andreu (Pira), Celler Mas Foraster (Montblanc), Celler Rendé-Masdéu (l’Espluga de Francolí), Celler modernista de Sarral, Vins de Pedra (Montblanc), Celler Sanstravé (Solivella), Costador Terroirs Mediterranis (Barberà de la Conca), i Gèrida Viticultors. L’edició de material turístic i dels diferents elements promocionals és només l’inici del projecte. 

Es preveu avançar i treballar en el desenvolupament de noves línies d’actuació, algunes d’elles ja descrites, entorn a aquesta proposta que s’aniran treballant conjuntament amb el sector turístic de la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari