La nova sala de vetlles de Solivella farà que els veïns no s’hagin de desplaçar

Es preveu que l’equipament estigui al costat del cementiri. El cost serà de 69.927,56 euros i la durada de les obres, de quatre mesos

15 febrero 2020 12:50 | Actualizado a 15 febrero 2020 12:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Solivella és un poble de la Conca de Barberà de 564 habitants, situat al vessant meridional de la serra del Tallat. El municipi no disposa de sala de vetlles. Fins no fa massa anys els difunts es vetllaven a les mateixes cases. Actualment, les famílies es desplacen fins als municipis més pròxims on hi ha un tanatori, com per exemple l’Espluga de Francolí o Montblanc.

Ara ha sortit a licitació la construcció d’una sala de vetlles a Solivella. Es preveu que estigui al costat del mateix cementiri, ja que hi ha lloc per fer-ho. El cost total és de 69.927,56 € IVA inclòs i la durada de les obres és de quatre mesos.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Solivella preveu donar a les famílies el servei i lloc on poder vetllar i acompanyar al difunt, de cos present, abans de l’enterrament o la incineració.

El cementiri està situat al sud-oest del nucli, al carrer dels Diumenges, en direcció al poble de Blancafort.

«És una demanda molt antiga per part dels veïns i veïnes, i esperem que es presentin les empreses suficients, almenys tres i tinguem la sala de vetlles el més aviat possible», va explicar al Diari, l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà.

L’edil va afegir que «és una bona notícia per als veïns i veïnes del poble i així no s’hauran de desplaçar fins als pobles del costat. Aquesta sala de vetlles serà molt important pel poble».

El personal previst necessari per a la realització dels treballs s’estima que sigui de sis operaris.

Ampliació del petit edifici

Es preveu fer l’ampliació del petit edifici existent, per tal de fer la sala de vetlla, distribuint-lo per tal de delimitar les diferents dependències interiors, pavimentar-lo i realitzar un pas lateral des de l’aparcament del mateix cementiri per donar-li un accés exclusiu i independent. Així es complirà amb l’accessibilitat necessària a persones amb mobilitat reduïda.

A més, es preveu dotar el local d’instal·lacions de sanejament, aigua, electricitat, enllumenat, ventilació i l’equipament bàsic per al seu normal funcionament.

Els materials, acabats i colors que s’utilitzin garantiran una adequada integració a les condicions naturals de l’entorn.

Solivella va sol·licitar fa uns mesos que el projecte s’adherís a la subvenció del departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya sota el nom ‘Dinamització del territori per als anys 2018 i 2019’ i se’ls hi va concedir. L’objectiu d’aquestes subvencions és definir accions prioritàries d’inversions que comportin un valor afegit important en municipis per tal d’afavorir la dinamització territorial i la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en aquest entorn.

Un vell projecte

«Als primers anys hi havia un projecte mig començat però finalment no es va a dur a terme. I per això en aquesta legislatura vam creure oportú començar a treballar-hi», va dir Bergadà.

Les empreses poden presentar les ofertes fins el pròxim 25 de febrer, dia en què acaba el termini. Preguntat per la gestió de la sala de vetlles, encara no saben què hi faran. «No sé si la gestió la farem des del propi Ajuntament de Solivella o la delegaran en alguna altra empresa externa. Ja decidirem més endavant quina solució és la millor. Primer s’ha de construir, poc a poc», va concloure l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà.

Comentarios
Multimedia Diari