Tarragona CONTENIDO PATROCINADO

Torna la Fira de l’Oli Nou a Tarragona

Finalment el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana presentarà la 20ª edició a Tarragona aquest cap de setmana

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Cedida

Foto: Cedida

Tot i la frenada en sec de la vida tal i com la coneixíem fins ara, el coronavirus no ha pogut aturar activitats bàsiques, ni l’esforç i les il·lusions de qui les porta a terme, com els productors d’oli de la Denonimació d’Origen Protegida de Siurana. La situació sanitària generava incerteses relacionades amb el procés de comercialització de l’oli nou, atès que les fires presencials també es van anular. Però davant les noves dades sanitàries, finalment s’ha decidit portar a terme la Fira de l’Oli de Tarragona 2020, que es celebrarà el 4 i el 5 de desembre a la Plaça Corsini amb 14 expositors de les entitats productores d'oli d'oliva verge extra.

Allà es podrà conèixer l’oli nou DOP Siurana, que sempre és garantia d’èxit. Any rere any revaliden un palmarès molt important, que garanteix la màxima qualitat d’un producte únic: l’oli d’oliva verge extra del territori. La DOP Siurana certifica els olis elaborats per 32 molins i cooperatives els quals són de la màxima qualitat, cent per cent suc natural d’oliva sense defectes provinents de la molta de l’oliva arbequina cultivada a les comarques de l’Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Priorat i Tarragonès.

Foto: Cedida

“Veníem d’una campanya anterior molt bona en quantitat, amb 6.250.000 quilos d’oli, i també en qualitat, ja que els olis de les nostres entitats van guanyar 19 premis nacionals i internacionals, entre els quals els més prestigiosos, el Mario Solinas de COI, i el Mejor AOVE frutado maduro de Alimentos de España”, explicava durant la presentació de l’oli nou el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, qui també recordava que enguany l’oli arriba amb una collita una mica més reduïda de l’any passat, però amb unes molt bones condicions: “les olives són sanes i la qualitat es preveu molt bona”, sentenciava. De fet, la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Àngels Calvo, destacava “que l’oli nou és molt equilibrat, delicat, elegant, aromàtic i molt harmònic”.

No obstant la Fira de l’Oli d’aquest cap de setmana, el Consell Regulador de la DOP Siurana, conscient i sensible davant les actuals circumstàncies, també ha impulsat un portal de venda online per als molins d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana. La plataforma, disponible a www.olisiurana.com, ofereix als clients la possibilitat de comprar oli d’oliva verge extra DOP Siurana elaborat als molins de la Bisbal de Falset-Montsacer, les Borges del Camp_Borgelenc, Cabacés_Baronia de Cabacés, Castellvell-Castellcoop, Cellers Domenys_Clot de l’Hora, Ceolpe_CEOLPE, Coselva-Antara, Garcia-Comes Llargues, Maspujols-Rocabruna, Molí de la Mola Falset-Marçà(Cervus i Ètim), Montbrió-Montebrione, la Palma Ebre-Vallmajor, Olis de CatalunyaOleaurum, Riudecanyes_Escornalbou, Riudoms-Les Passeres, Ulldemolins-Oli La Llena, Unió Origen_Unió i Unió Fruits_Molí BaixCamp, i també d’ecològics, dels quals la DOP Siurana va ser pionera.

Temas

Comentarios

Lea También