La ‘performance’ al Pont Vell de Montblanc centrarà la Riuada Solidària

La vila ha preparat per aquest cap de setmana més d’una vintena d’actes per recaptar fons pels damnificats dels aiguats d’ara fa un mes

26 noviembre 2019 13:50 | Actualizado a 26 noviembre 2019 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc agafa el relleu de la Riuada Solidària de l’Espluga de Francolí i ha organitzat per al proper cap de setmana diferents actes per recaptar fons pels damnificats dels aiguats d’ara fa un mes. L’acte central serà dissabte al migdia al Pont Vell, on es realitzarà una performance amb paraigües blaus. L’objectiu és homenatjar les víctimes, els desapareguts i els damnificats per culpa dels aiguats.

«Hem organitzat una vintena d’actes culturals, esportius, musicals i infantils. Moltes entitats han volgut col·laborar en aquesta iniciativa ciutadana», va dir el portaveu de Riuada Solidària a Montblanc, Àlex Rebollo.

La programació començarà aquest divendres amb una visita guiada sota el nom Montblanc Llegendari. Al vespre, al Teatre del Centre Cultural Sant Jordi, hi haurà el teatre infantil: Adéu Peter Pan.

Dissabte hi haurà la performance al Pont Vell, que serà l’acte central del cap de setmana solidari a Montblanc. Bandarra Street Orkestra amenitzarà la jornada. «Fem una crida que tothom s’adhereixi a la performance i adquireixi els paraigües blaus», va remarcar el portaveu. També hi haurà bufs que s’han fet per a l‘ocasió i per recaptar fons.

Dissabte a la tarda hi haurà activitats infantils i l’espectacle de dansa Quan tot desapareix, que ja es va fer a l’Espluga.

Una crida als voluntaris

Aquest dijous s’ha convocat una reunió a les set de la tarda a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc, «per tal d’informar i aconseguir més voluntaris per a la organització d’aquest cap de setmana», va detallar Rebollo.

El portaveu va afegir que «una altra proposta que hi haurà és una exposició de pintura del Pont Vell i que es podrà visitar tots els caps de setmana. La mostra s’inaugurarà el 13 de desembre a la Sala Sant Miquel. Els visitants podran comprar alguna d’aquestes pintures.

Diumenge es farà tast de vins, dinar popular, visites guiades, una taula rodona sobre el canvi climàtic. «Serà el dia on hi haurà la part més científica», va assegurar Rebollo. Va afegir que «hi ha activitats que seran de taquilla inversa, d’altres d’aportació mínima», va afegir.

La Riuada Solidària de l’Espluga i la Riuada Solidària de Montblanc tenen dos comptes diferents. Pel que fa a les donacions, es podran seguir fent fins al 31 de desembre. L’organització té previst publicar més endavant els fons recaptats.

Comentarios
Multimedia Diari