Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La periodista tarragonina Griselda Pastor, guardonada amb l’Ernest Udina

Colaboradora del Diari de Tarragona, és corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les, des d'on ha informat dels principals capítols de la història europea

Diari de Tarragona

Whatsapp

Griselda Pastor, periodista amb dilatada experiència com a corresponsal a les institucions europees, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) que presideix actualment Ramon Vilaró.

El jurat ha valorat “la llarga trajectòria de Griselda Pastor com a corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les des d’on ha informat dels principals capítols de la història europea, de l'euro a l'ampliació, de la crisi econòmica a la dels refugiats i el Brexit, entre molts altres.” Així mateix, també destaca “l’energia i passió que posa en les seves cròniques radiofòniques” i “l’esforç professional de treballar en el mitjà ràdio a Brussel·les per sintetitzar i explicar l’actualitat europea”.

Pastor informa des de Brussel·les de l’actualitat de la UE per a la Cadena SER des del 1998, una tasca que ja li va valer ser reconeguda amb el premi Salvador Madariaga de ràdio l’any 2004.

Anteriorment, s’havia fet càrrec de la informació política de la Cadena SER-Catalunya des de Ràdio Barcelona (1990-1998), on va arribar després de passar pels estudis de l’emissora a la seva ciutat natal, Tarragona, on també exercia de corresponsal de l'Agència EFE.

Enguany, l’APEC vol “reconèixer la feina dels corresponsals catalans que treballen actualment a Brussel·les en unes condicions molt més precàries que fa un temps i que els aboca, en alguns casos, a situacions laborals intolerables”.

El guardó del premi, que compta amb el suport de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona així com la Fundació Bancària "la Caixa", serà una escultura de l’artista Enric Pladevall i un retrat del dibuixant Oriol Malet.

També han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda i Can Dündar.

El Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018 es fa públic avui, coincidint amb el Dia d'Europa, i es lliurarà el divendres 15 de juny a la seu de les Institucions Europees a Barcelona.

Temas

Comentarios

Lea También