Retrobament amb els castells de vuit

La temporada més curta de la història arriba al final amb l’actuació de les quatre colles de la ciutat a la plaça de la Font

07 noviembre 2021 12:06 | Actualizado a 08 noviembre 2021 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

LArnau té sis anys, és dels Xiquets de Tarragona i ahir va ser l’heroi de la plaça de la Font. Era l’acotxador del primer castell de vuit pisos que Tarragona veia, després de gairebé dos anys de pandèmia. L’arribada de la Covid va aturar l’inici de la trajectòria castellera del petit Arnau. Ahir, però, va demostrar que ni una pandèmia podia acabar amb el seu somni. La seva mare, l’Anna, estava doblement nerviosa. I és que l’altra filla seva, la Carla, era l’enxaneta del castell estrella dels de la camisa ratllada. Els dos germans van aconseguir fer esclatar la plaça amb un 3 de 8, igual de mogut que d’emotiu. Tot això va passar a la segona ronda, però l’actuació ja feia estona que havia començat. 

Les quatre colles de la ciutat entraven a la plaça pocs minuts després de les dotze del migdia. No era Sant Joan ni Santa Tecla. Era la coneguda com a Diada de la Represa. Absoluta normalitat. Bars oberts i amb barres, castellers sense distàncies i polítics al balcó de l’ajuntament. Només dues coses ens feien recordar l’excepcionalitat de la cita: les mascaretes i les llums de Nadal. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van ser els primers en actuar, tal com va marcar el sorteig previ. Van començar forts amb un 5 de 7 de postal. Barreja de cares noves i d’altres de veteranes. A la segona ronda, van aixecar un 3 de 7 amb l’agulla, que només va poder-se carregar. Finalment, els de la camisa verda van rebaixar les marxes i van acabar amb un 3 de 7. «No hem volgut forçar la canalla i, per això, hem decidit que, en lloc de tirar el 4 de 7 amb l’agulla, repetiríem l’estructura del 3 de 7», explicava el cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo, qui destacava que «això és el punt de partida per arrencar el 2022 amb ganes i feina començada». 

En segon lloc van actuar els Xiquets del Serrallo que, només començar, es topaven amb un cop de realitat. Un 4 de 7, aparentment clavat, va acabar només carregant-se. Amb alguna baixa de la canalla, els del barri mariner van apostar per fer el 3 i el 5 de 6, sense cap problema. Els caps de colla dels Xiquets del Serrallo, Nil Martínez i David Borràs, asseguraven que els nervis havien jugat una mala passada a la colla, i destacaven la important massa social que l’entitat ha recuperat en els últims anys. I és que 125 camises blaves no es veuen cada dia. «Aquests pròxims mesos treballarem al màxim amb la canalla, sobretot la por i la confiança, perquè la temporada vinent puguem recollir els fruits», deia Borràs.

3 de 8 matalasser i 4 de 8 lila

Els Xiquets de Tarragona van encetar actuació amb un solemne 2 de 7. En segona ronda, arribava el primer castell de vuit a Tarragona. Un 3 de 8 que tremolava i que emocionava. Eufòria. La colla tancava la diada amb un 4 de 7 amb l’agulla. El seu cap de colla, Alfredo González, estava satisfet. «El nucli dur de la colla ha respost molt bé, tant als assajos com a les sortides. I això es demostra portant 170 camises a plaça», deia González. 

Finalment, la Colla Jove de Tarragona, va obrir diada amb el 5 de 7. L’actuació es frenava amb un intent desmuntat de 4 de 8. En tercera ronda, els del Cós del Bou deixaven clar que rendir-se no és una opció i tornaven a repetir l’estructura. Aquesta vegada amb èxit. «Acabem contents perquè hem provat molta canalleta amb els últims pilars de quatre, però amb un regust agredolç perquè, tot i que hem estrenat castell de vuit, creiem que no l’hem fet com als assajos. El sabem fer millor», deia ahir el cap de colla de la Colla Jove, Jordi Alomà, qui reconeixia haver guardat a tercera ronda el 3 de 8, després de veure les dificultats amb el quatre. Finalment, els de la camisa lila van descarregar un 4 de 7 amb l’agulla.

I així es posava punt final a la temporada castellera més curta de la història. Les quatre colles de Tarragona només descansaran dels assajos per Nadal. Ara, la mirada ja està posada a les Decennals de Valls, que tindran lloc a finals del mes de gener.

Comentarios
Multimedia Diari