Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La plataforma Salvem Muntanyans exigeix que es mantingui la nul·litat del pla urbanístic dels Muntanyans II

La Sareb, propietària dels terrenys, ha presentat un avantprojecte en què torna a plantejar edificar a la zona

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la zona de Muntanyans II. FOTO: Arxiu ACN

Imatge d'arxiu de la zona de Muntanyans II. FOTO: Arxiu ACN

La Societat de Gestió d'Actius Provinents de la Reestructuració Bancària ha presentat un avantprojecte de pla parcial que torna a plantejar la construcció de 550 habitatges a tocar de l'EIN de la platja dels Muntanyans de Torredembarra. El consistori l'ha derivat a la Generalitat i Urbanisme ha encarregat un informe a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), perquè defineixi la inundabilitat dels terrenys. Precisament aquesta qüestió va fer que el TSJC dictés, al 2011, una sentència desfavorable al projecte. El Tribunal Suprem la va ratificar l'abril de l'any passat, anul·lant definitivament el pla urbanístic dels Muntanyans II. Ara, la plataforma Salvem Muntanyans reclama que es mantingui la nul·litat.

"A nosaltres ens ha estranyat que la Generalitat no s'hagi posat dura en què s'ha de fer complir la sentència que allà no es pot edificar, i punt". Així de contundent s'ha mostrat el portaveu de la plataforma Salvem Muntanyans, Silvestre Morros, que ha insistit en el perill d'inundació dels terrenys i en l'afectació negativa que les construccions tindrien per l'Espai d'Interès Natural de la platja dels Muntanyans. Així mateix, ha deixat clar que si el projecte tira endavant el portaran a la Fiscalia de Medi Ambient i a l'Anticorrupció.

En la mateixa línia, Morros ha assegurat que representen la "voluntat majoritària" de la població de Torredembarra, que va es va manifestar al seu dia amb la recollida de 5.000 signatures contràries al projecte. A la vegada, des de l'entitat demanen que s'iniciïn els tràmits per incloure Muntanyans II a l'EIN de Muntanyans, per la qual cosa s'hauria de modificar la seva classificació i convertir-lo en un espai protegit no urbanitzable.

Des del consistori, l'alcalde torrenc, Eduard Rovira, ha manifestat que treballaran "per intentar que no s'hi edifiqui". De moment, ha explicat, cal esperar l'informe sobre la inundabilitat de l'ACA i la valoració que en pugui fer, de tot plegat, Urbanisme de la Generalitat. El projecte de la Sareb, propietària dels terrenys, aposta per edificar a la zona els 550 habitatges que preveia el primer pla parcial després de millorar el drenatge de l'espai.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También