La pluja no aconsegueix aigualir de cap manera la Vinitfest de Nulles

Prop de 500 persones es van aplegar divendres per viure una nit intensa a la 'catedral del vi'. La festa és una unió perfecta de gastronomia, espectacle, art, música i... vi

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vinitfest és la festa major del vi per excel·lència que anualment organitza Vinícola de Nulles, elaboradora dels vins i caves Adernats, una cita anual que enguany ha arribat a la quarta edició.

Divendres es van aplegar prop de 500 persones a redós de la ‘catedral del vi’ de Nulles per viure una nit intensa, que les mesures previsores de l’organització davant l’amenaça de pluja van evitar que la festa esdevingués ‘passada per aigua’, un cop passada la mitjanit. La carpa instal·lada davant l’edifici i l’interior del Celler van ser l’aixopluc adient per continuar la lúdica vetllada, amb música i ballaruga. Només la xaranga final s’hagué de suspendre.

Vinitfest és una unió singular i única del món del vi amb la gastronomia, l’espectacle, l’art i la música. D’entrada, tothom va rebre una copa que calia conservar al llarg de la vetllada, com si talment d’amulet es tractés per viure plenament les sensacions que la nit havia de portar. Al mateix moment es va lliurar al públic assistent el cartró de tiquets que donava dret a gaudir de sis gastrotapes i fins a set vins o caves.

A la façana modernista del Celler li van venir tots els colors, amb castell de focs inclòs, per donar la benvinguda als convidats. Una benvinguda amb humor teatralitzat per part dels actors del Grup del Teatre Principal de Valls, que van donar entrada al Ball de Gitanes de la Unió Anelles de la Flama, Colla Gegantera del Calçot, també de Valls, els Xiquets d’Alcover amb el seu pilar caminant i l’Indiot de Nulles.

«La cultura popular de començaments del segle XX és la temàtica que hem escollit enguany», subratllava Joan Castellví, gerent d’Adernats, en referència que cada any la festa s’inspira en un tema diferent. «L’objectiu és difondre la cultura del vi i obrir la porta a un concepte global de terra, amb la seva gastronomia, art i cultura» va explicar Castellví. I de fet, les portes de la ‘catedral del vi’ van romandre obertes de bat a bat fins a les tres de la matinada, per poder fruir del civet de cérvol de Ca l’Àngel, el salmó d’El Portal 22, el bacallà amb samfaina de Nulles, els embotits ibèrics; els arrossaires del Delta amb el seu arròs, el licor i la cervesa, també d’arròs, que van participar per segon any consecutiu, i el sorbet de cava de La Ibense. Tot això maridat amb els vins i caves Adernats, i els vins del Celler de Capçanes, aquest any convidat a la festa.

Les cobertes de les antigues tines, coronades per la bellesa de les voltes de Martinell, eren els nius d’art on una desena de promeses del territori mostraven les seves obres i les tècniques emprades en la pintura, el grafit o la il·lustració. Stromboli Jazz Band i Betzuca van ser els encarregats de posar la música fins al final, tot i que la pluja els va fer una mala jugada –apagada de llum– però amb una esplèndida resposta del públic que els ho va agrair d’allò més.

Comentarios
Multimedia Diari