La població de senglars al refugi de fauna salvatge del Bosc de Poblet, la més alta dels últims 5 anys

La densitat està en consonància amb la d'altres punts del massís de les muntanyes de Prades

19 mayo 2017 19:34 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La població de senglars al refugi de fauna salvatge del Bosc de Poblet ha assolit la xifra més alta dels darrers cinc anys, segons les dades del darrer cens elaborat durant el primer trimestre de l'any, coincidint amb el tancament de la temporada de caça, el passat 27 de març. Les dades estan amb consonància amb la d'altres punts del massís de les muntanyes de Prades. D'acord amb l'informe, la densitat de població de senglars per cada 100 hectàrees se situa en 2016 al voltant dels 21 exemplars, enfront dels 18 del 2015, els 5 del 2014, els 6 del 2013 i els 13 del 2012. El Paratge Natural de Poblet manté acords de col·laboració amb societats de caçadors de l'Espluga de Francolí i Vimbodí per protegir i controlar la fauna i preservar els cultius d'aquesta àrea.

Protecció i control de les espècies de caça 

Aquest cens, que es realitza des del 2010 a la zona del barranc del Tillar, a Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) serveix per obtenir dades per avaluar l'evolució de les espècies de la zona subjectes a la caça major.

A proposta de la junta rectora del Paratge Natural de Poblet, el 2004 es va declarar refugi de fauna salvatge el Bosc de Poblet, el més gran de tot Catalunya, amb una extensió de 2.276 hectàrees. Amb el suport de les societats de caçadors locals, la seva creació perseguia una gestió acurada de les poblacions d'espècies animals del bosc, per compatibilitzar l'ús agrícola i la protecció i preservació de la fauna. Així, en aquesta àrea només es permet la caça per raons d'ordre biològic, científic o tècnic. 

Batudes excepcionals pel porc vietnamita 

Des del 2012, el Paratge Natural de Poblet manté un acord de col·laboració amb la societat de caçadors Francolí i Milans de Vimbodí (Conca de Barberà), per gestionar conjuntament les caceres en l'àmbit d'aquest espai natural de protecció especial. Després de les batudes excepcionals organitzades la temporada passada arran de l'aparició de porcs vietnamites, aquest any no s'ha detectat cap exemplar d'aquesta espècie, que pot posar en perill les poblacions autòctones. 

Una temporada de caça productiva 

La societat de caçadors Francolí, de l'Espluga de Francolí, ha registrat una de les millors temporades dels darrers quatre anys, amb gairebé una quarantena de senglars. També la societat Milans, de Vimbodí i Poblet, ha experimentat un creixement important. Amb 120 exemplars, tanca una temporada òptima, a diferència de l'any passat, que va ser una de les menys productives.

Comentarios
Multimedia Diari