La política espluguina s'impregna de disputes i confusions internes

Antoni Vendrell és 'expulsat' d'Espluga Viva, CiU aposta perla unitat i SOM per un govern en minoria

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una setmana després de les eleccions municipals, a l’Espluga de Francolí la situació és més confusa que mai. Antoni Vendrell, el que era el cap de llista d’Espluga Viva, ha estat «expulsat» del partit, CiU aposta per un govern d’unitat, mentre que SOM Espluga considera que la millor opció és governar en minoria.

La coalició d’esquerres SOMEspluga va ser la força més votada, però els resultats van ser molt ajustats i la formació va obtenir cinc regidors, igual que CiU. D’altra banda, Espluga Viva amb Antoni Vendrell al capdavant va mantenir-se amb un regidor i, d’aquesta manera, Vendrell es convertia en la clau del futur consistori.

Dissabte al vespre, els membres d’Espluga Viva es van reunir per decidir qui havia de ser el futur alcalde de la vila. Vendrell sempre s’ha mostrat a favor d’un govern d’unitat, però el seu partit va acordar amb 8 vots a favor i 2 abstencions afavorir la llista més votada, és a dir, SOM Espluga amb Jordi Miró com a alcalde. Vendrell no va votar i va abandonar la sala juntament amb el número 3 i 5. Segons va explicar diumenge l’impulsor d’Espluga Viva, Frederic Torruella, a l’Espluga FM Ràdio, Vendrell va anunciar la seva dimissió, mentre que unes hores més tard, el cap de llista desmentia la informació. Finalment ahir, Antoni Vendrell afirmava al Diari que el partit «havia decidit expulsar-lo, tot i que ningú de l’agrupació li havia donat a conèixer la decisió». Malgrat tot, Vendrell va assegurar que seguiria com a regidor no adscrit.

Paral·lelament, CiU, amb David Rovira al capdavant, s’uneix a la proposta de Vendrell de crear un govern d’unitat dels 11 regidors, una decisió que sorgeix de la trobada que CiU va mantenir dilluns amb SOM. La força més votada, en canvi, va anunciar ahir en un comunicat: «La situació que dóna una millor resposta és un govern de SOM Espluga en minoria». Tot i això, s’assegura que s’analitzarà la proposta plantejada per CiU i Vendrell, tot i que la formació «resta credibilitat» a aquesta opció pel fet que «CiU no estudiï un pacte amb SOM i, en canvi, no en descarti un amb Antoni Vendrell».

Comentarios
Multimedia Diari