La porronada popular a l'Espluga, novetat de la 48a Festa de la Verema

Festa, música i vins i caves són els grans protagonistes de cada edició, que enguany se celebrarà entre els dies 24 i 26 d’aquest mes 
 

13 agosto 2018 09:07 | Actualizado a 13 agosto 2018 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A l’Espluga de Francolí s’està treballant de valent en els preparatius de la que ha de ser la 48a edició de la Festa de la Verema, una cita anual que simbòlicament dóna el tret de la sortida a la campanya vitivinícola de la Conca de Barberà. 

Aquesta celebració, que s’acosta al cinquantè aniversari, és un maridatge de festa, música i la degustació dels millors vins i caves dels celleristes i cooperatives de la denominació d’origen de la comarca, que enguany tindrà lloc del 24 al 26 d’aquest mes d’agost.

La novetat d’aquesta edició rau en la porronada popular, organitzada per l’Associació Juvenil Auvënguen, Jóvens de l’Espluga i el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, un concurs adreçat a aquells que demostrin més destresa a l’hora de beure en porró.

Tampoc faltarà la cursa de portadores en què la força i l’agilitat juguen un paper important. Hi haurà premis consistents en pernils, porrons i lots de vins per als guanyadors.

Els actes

El divendres 24 es donarà el tret de sortida a la Festa de la Verema amb tast i maridatge, a les set de la tarda, al Museu de la Vida Rural, dirigit per Pilar Salinas. A les 21.30 a l’Art Restaurant tindrà lloc el sopar maridatge Brinda’m Baccus.

L’endemà dissabte, dia 25 a la tarda, s’inaugurarà la mostra de vins i caves de la  DO Conca de Barberà, amb degustacions gastronòmiques incloses, que comptarà amb una vintena d’expositors, a la plaça Montserrat Canals.

Seguirà l’esperat moment de la ‘piada’, per a l’obtenció del primer most. Paral·lelament els joves d’entre 18 i 25 anys podran participar en un tast de vins al Museu de la Vida Rural, dirigit per Bernat Andreu.

No faltaran els espectacles musicals. L’actuació d’Els Xatus convidarà els assistents a fer un viatge en el temps i reviure els millors moments de la rumba de Peret, El Barrio, Estopa i d’altres exponents de la rumba catalana més actuals. Un espectacle on la bona música i la diversió estan garantides.

El grup de versions de pop-rock The Jam Band portarà la frescor a la vetllada que es perllongarà fins entrada la nit. Per altra banda, els més joves podran gaudir de l’actuació infantil ‘Queviures’, amb cançons, contes i jocs.

El diumenge 26 al matí hi ha un recorregut per les vinyes amb dos itineraris diferents, de 5 i 12 km respectivament, amb dos tastos de vins durant la ruta, i a la tarda es farà un concurs amateur de tasts en parelles, premiat amb 200 euros per als guanyadors.

Comentarios
Multimedia Diari