La processó del Sant Enterrament reuneix centenars de vallencs

El misteri de la Crucifixió de la capital de l’Alt Camp enguany celebra el 70è aniversari

19 abril 2019 23:23 | Actualizado a 19 abril 2019 23:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Valls va recuperar la processó del Sant Enterrament l’any 2003, després de vint-i-tres anys que no havia sortit pels carrers de la capital de l’Alt Camp. 

La Processó del Sant Enterrament és l’acte central de la Setmana Santa a Valls i va començar a les deu del vespre, amb sortida i arribada a l’església de Sant Joan. Centenars de vallencs no es van perdre aquest acte. Un dels misteris de la processó de Valls està d’enhorabona.

El misteri de la Germandat de la Crucifixió de Jesús compleix 70. De fet, el pas de la Crucifixió representa el moment de crucificar Jesús, a la muntanya del Gòlgota. Inclou la imatge del Crist, un soldat dempeus fent guàrdia i dos jueus crucificant-lo.

El porten vuit persones i el xofer, ja que és un pas que pesa. Des de l’any passat la Germandat de la Crucifixió cedeix les vestes als nens i nenes que volen sortir a la processó. Fins al moment no hi havia infants a la Germandat. De fet el misteri està exposat al públic els dies de Setmana Santa a l’entrada de l’històric edifici de la família Dasca – Foraster.

Ahir a la tarda a partir de les sis va tenir lloc la sortida dels Armats i Centurions i la pujada dels misteris, des de l’església de la Mare de Déu del Carme, fins a la plaça del Blat. A continuació, es va fer la recollida del misteri de la Crucifixió de Jesús, per part dels Armats de Valls.

El misteri va anar acompanyat del penó de la Germandat de la Crucifixió, amb els procuradors del 2019 i la Junta de Govern de la Germandat. Tot seguit, els armats es van dirigir pel carrer de la Cort, fins al Pati.

 

Comentarios
Multimedia Diari