Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La química de Tarragona reclama abaratir l'energia per ser competitiva

Un nodrit fòrum empresarial i institucional ha assistit a la jornada, que ha repassat el cost energètic, les infraestructures i la logística com a claus per no perdre competitivitat

EFE

Whatsapp
Vistes de la indústria química des de la catedral de Tarragona. Foto: Lluís Milian

Vistes de la indústria química des de la catedral de Tarragona. Foto: Lluís Milian

El sector químic de Tarragona reclama abaratir l'energia per ser competitiu, segons han coincidit diversos ponents en la jornada "La indústria química i l'energia: competitivitat i medi ambient" de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Un nodrit fòrum empresarial i institucional ha assistit a la jornada, que ha repassat el cost energètic, les infraestructures i la logística com a claus per no perdre competitivitat.

El director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, ha assenyalat que aquesta jornada es realitzava tradicionalment a Barcelona i ha mostrat la seva satisfacció per haver traslladat aquesta edició a Tarragona, que concentra el 25 % del sector a Espanya i el 50 % de Catalunya.

El president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), Anton Valero, ha recordat les grans xifres del sector per destacar la importància de millorar les condicions reclamades històricament.

Així, és el sector amb més creixement a Espanya des de la crisi, suposa el 12,4 % del Producte industrial Brut, genera 600.000 llocs de treball directes i indirectes i és el segon major exportador de l'economia.

No obstant això, ha subratllat Valero, segueix sense transposar-se la directiva europea que permetria xarxes de distribució elèctrica tancades al sector, amb un notable descens dels costos.

Les seus tarragonines de multinacionals químiques competeixen en desigualtat de condicions amb filials d'altres països, sobretot perquè més del 60 % dels costos regulats a Espanya són aliens al transport i distribució d'electricitat.

El president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Jesús Loma-Ossorio, ha exposat que la reforma energètica ha comportat un menor ús de la cogeneració en el sector, cosa que penalitza la seva eficiència energètica i els seus costos.

El director general d'Energia i Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacín, ha presentat un estudi sobre l'experiència internacional de la indústria química i les xarxes energètiques tancades, el sistema que demanda el sector.

De la seva banda, el gerent de Boston Consulting Group, Alex de Muro, ha analitzat l'estructura de costos de l'energia en el sector i ha recordat que els combustibles fòssils són la seva primera matèria bàsica.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También