La remodelació de la plaça de la Pau segueix sense data de finalització

Els treballs a l’entorn de l’ermita de Santa Coloma de Queralt es van iniciar el mes d’agost

12 febrero 2018 09:16 | Actualizado a 12 febrero 2018 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Es duen a terme importants obres de remodelació de la plaça de la Pau, a Santa Coloma de Queralt, la que hi ha davant  l’ermita de Bell-lloc.

Els treballs es van iniciar als darrers dies de l’agost passat, procés que ha anat avançant sense presses i que, ara per ara, l’Ajuntament no s’ha compromès a fixar un termini pel que fa a la seva conclusió. 

L’actuació que es porta a terme consisteix fonamentalment en la millora integral de l’espai per convertir la plaça en un lloc per al gaudir  dels vilatans, punt de trobada, escenari per a la celebració d’actes i esdeveniments a l’aire lliure i, sobretot, donar una major visibilitat a l’església de Bell-lloc.

«Bàsicament  és donar-li a la plaça un valor afegit, la qual, fins ara, no tenia utilitat», ha explicat l’alcalde colomí, Magí Trullols. Aquesta obra és finançada amb el suport de la Diputació de Tarragona, dins la línia de subvencions del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2017, amb una aportació de 199.593 euros.

Eliminar les humitats

Castell dels Comtes, i la consegüent pavimentació de la plaça, encara per executar, corregint així l’evacuació de les aigües pluvials que afecten l’ermita. «Eliminar les humitats és un factor cabdal per al manteniment d’aquest monument emblemàtic», ha subratllat Magí Trullols.

Pel que fa al vial que travessa la plaça, que permet la circulació de vehicles, aquest serà pavimentat amb formigó imprès, el primer tram del qual, en un lateral de l’ermita, ja està fet. Aquest delimita l’espai i serà diferent de la resta de l’espai.

Per altra banda, ara mateix s’està treballant en la substitució de les escales que hi ha en un cantó i que presentaven problemes de seguretat, per una graderia que permetrà seure quan s’hi faci alguna actuació o esdeveniment, i possibilitarà alhora accedir fins a un petit mirador.

Amb l’objectiu de visualitzar millor i atorgar un paper preeminent a l’església de Santa Maria de Bell-lloc s’ha talat un parell d’arbres de grans dimensions que es reemplaçaran per uns altres més adients

Així mateix,  s’ha instal·lat enllumenat integrat a la plaça que, a més, serà dotada de mobiliari urbà com ara bancs i una font d’aigua per a beure.

No es delimitarà l’antic claustre                           

L’església de Santa Maria de Bell-lloc també és coneguda a Santa Coloma de Queralt com el Convent, ja que va ser habitat per l’orde de Mercedaris.

En el projecte d’obra inicial, que ara s’està portant a terme, es preveia la senyalització al mateix paviment del desaparegut claustre del Convent.

Es va encarregar una recerca arqueològica amb un georadar i unes prospeccions que permetessin intuir el perímetre del claustre que hi havia hagut annex a la mateixa església. 

Malgrat totes aquestes indagacions, els resultats no han estat positius i s’ha desestimat assenyalar la ubicació del claustre, ja que aquest no es pot delimitar amb cap mena d’exactitud. 

Tot i això, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ha rebut el reconeixement d’arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per aquest intent de recerca.

Comentarios
Multimedia Diari