La residència de gent gran de Santa Coloma de Queralt registra 28 casos de coronavirus

S'ha aïllat una planta amb residents afectats i s'ha desinfectat el centre

12 abril 2020 09:51 | Actualizado a 12 abril 2020 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La residència i centre de Dia Nostra Senyora del Carme del municipi de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) ha registrat 28 casos de coronavirus. Hi ha 24 residents afectats i quatre professionals. Els resultats de les proves fetes dimecres i dijous van confirmar aquest dissabte l'increment dels positius, ja que només s'havien detectat dos casos a principis de setmana, segons ha confirmat l'alcalde Ramon Mullerat a l'ACN. Entre les mesures adoptades per gestionar l'emergència sanitària s'han aïllat els contagiats a la tercera planta de l'edifici i el personal ha desinfectat les dependències del centre.

L'alcalde del municipi ha assegurat que els preocupa la situació de la residència pel fet que hi resideixen gent gran propera i veïna de la població. Malgrat tot, Mullerat ha subratllat que de les sis persones que tenien febre, ara mateix, només n'hi ha tres. "Estem a l'expectativa de com evoluciona tot, aquesta setmana serà bastant crucial. La bona notícia és que només tres persones presenten símptomes i la resta estan bé", ha assenyalat.

La majoria dels residents contagiats són els més dependents de la residència i s'han aïllat a la tercera planta. El geriàtric té una setantena d'usuaris i una cinquantena de treballadors que per la crisi sanitària s'ha reduït a una quarantena. Segons el batlle, el brot no ha fet trontollar la plantilla que segueix treballant amb normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari