La secció sindical de CGT del Pius Hospital de Valls denuncia la precarietat laboral

En un comunicat asseguren que «el 2015 ens van augmentar la jornada anual en 48 hores i això perjudica més els treballadors»

22 enero 2019 09:39 | Actualizado a 22 enero 2019 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La secció sindical del CGT del Pius Hospital de Valls denuncia la precarietat laboral dels treballadors. «El 2015 ens van augmentar la jornada anual en 48 hores, i això ha estat utilitzat per l’empresa per realitzar una distribució horària anual unilateral que perjudica encara més els treballadors», asseguren en un comunicat els de la secció sindical del Pius Hospital. 

La secció sindical va presentar una denúncia a la Inspecció de Treball de Tarragona exposant la seva situació. Davant el requeriment de l’Organisme de Treball, l’empresa s’acull al seu caràcter d’administració pública i es compromet a realitzar convocatòries d’acord amb els principis de mèrit i capacitat. 

«Estem d’acord amb les convocatòries públiques, al cap i a la fi l’Hospital Pius de Valls es nodreix dels diners públics en un 95%. Però no estem d’acord en com l’empresa està gestionant aquestes convocatòries», manifesten. 

Asseguren que els treballadors no cobren la retribució variable per objectius (DPO) des de l’any 2012. «La Gerència no presenta un equilibri pressupostari entre els diners que paga el Servei Català de Salut i els costos originats per la sanitat», afegeixen.

«Volem una explicació» 
Des de la secció sindical del Pius Hospital de Valls volen una reunió amb el delegat de Sanitat al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, per tal de donar una explicació. Diuen que han mantingut reunions amb gerència i diferents polítics de la ciutat, però no han arribat a cap conclusió.«En aquesta situació veiem com les nostres legítimes i necessàries aspiracions de millorar les condicions laborals són menyspreades», conclou la secció sindical de la CGT del Pius. I és que l’Hospital ha patit retallades salarials i socials, com altres hospitals catalans.

Comentarios
Multimedia Diari