Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La segona tanda de l'arxiu de Paul Preston arriba al Monestir de Poblet

Inclou 91 caixes amb documentació 'important' sobre la Guerra Civil i franquisme

Europa Press

Whatsapp
Paul Preston. Foto: L.Milián

Paul Preston. Foto: L.Milián

La segona tanda del fons documental de l'historiador i hispanista anglès Paul Preston ha arribat al Monestir de Poblet de Tarragona: 91 caixes referents a la Guerra Civil i el franquisme, ha informat a Europa Press la directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas Macià.

La primera part de l'arxiu de Preston va arribar al monestir a mitjans del mes de maig, i aquesta segona part, que suposa la recepció d'un terç del total de l'arxiu, va arribar el 26 de juliol.

Catalán ha remarcat la "importància" de la documentació rebuda, i ha subratllat que s'espera que a finals de l'any el monestir compti amb l'arxiu complet de l'historiador per a la seva posterior conservació i estudi.

Preston (Liverpool, 1946) està considerat un dels hispanistes més prestigiosos dels segles XX i XXI i un gran especialista de la Guerra Civil espanyola, el franquisme i la Transició.

Des del 1994, Preston ocupa la càtedra Príncep d'Astúries d'Estudis Hispànics a la London School of Economics and Political Science de la Universitat de Londres, on dirigeix el centre Cañada Blanch d'Estudis espanyols contemporanis.

Preston ha rebut el Premi Internacional Ramon Llull 2005, i és membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a Tarragona, a més de membre honorari de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También