La solidaritat que alimenta la Festa de Santa Tecla

La Marató de Donants de Sang se celebrarà dissabte, 15 de setembre, al Metropol 

14 septiembre 2018 17:54 | Actualizado a 14 septiembre 2018 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El problema de falta de reserves de sang és endèmic en el conjunt del sistema sanitari català, però hi ha èpoques de l’any en les quals encara s’acusa més la falta de reserves. Precisament, un dels moments més delicats de l’any és  la tornada de les vacances de l’estiu, ja que, durant les darreres setmanes, el nombre de donacions ha disminuït considerablement pel canvi d’hàbits de la ciutadania. En aquest moment de l’any és quan el nombre de reserves és força minsa, ja que les dades del Banc de Sang apunten que, aquests dies, només hi ha reserves per als 8 dies vinents,, que es rebaixen a 3 dies de reserva per alguns grups sanguinis més minoritaris, com l’A i el 0 negatiu.

En aquest marc, es duu a terme una nova edició de la Marató de Tarragona, una crida solidària que té l’objectiu d’augmentar el nombre de reserves del Banc de Sang i que se celebra, com edicions anteriors, en el marc de la Festa Major tarragonina. Enguany, la cita serà aquest dissabte, 15 de setembre, al Teatre Metropol, en una marató que es durà a terme, de manera ininterrompuda, de les 9 del matí a les 21 hores, que comptarà amb activitats diverses. 

Aquest 2018, La Mulassa és l’Element del Seguici Popular Tarragoní que personalitza la imatge d’aquesta edició de la Marató. En els darrers anys, diferents personatges del Seguici tarragoní han protagonitzat els cartells de la Marató, aprofitant la coincidència de les dues cites en el calendari dels tarragonins i tarragonines.

La unió entre festa i solidaritat sembla que és profitosa, segons les dades que aporta el Banc de Sang, que recentment ha fet públic que prop d’un miler de persones donen sang en aquesta jornada festiva i solidària. «Cap altra ciutat catalana acumula tantes donacions en un sol dia i durant tants anys consecutivament», apunten els organitzadors de la  Marató de Tarragona, un èxit que els impulsors de la inciativa valoren que ve donat, en bona part, per «la intensa implicació del teixit associatiu i comercial» de Tarragona, que col·labora en l’acte de maneres molt diverses.

D’aquesta manera, aquest pròxim dissabte pintors i caricaturistes que elaboraran els retrats dels donants bona part del matí, també hi haurà el Nano de la sang, el capgròs donant de sang que ens acompanya a cada Marató, que saludarà als assistents durant tot el dia, i de diverses entitats que donaran suport a la Marató.  D’altra banda, la Colla de Castellers dels Xiquets de Tarragona faran un pilar i hi haurà exhibició de puntaires i la visita de diversos personatges de la saga Star Wars. 

A banda, els donants rebran tot tipus d’obsequis de les entitats, les empreses i els comerços que s’han sumat a la Marató amb la seva aportació. També està prevista la instal·lació d’un espai fotogràfic, obert amb l’objectiu que els donants i els seus acompanyants puguin fer-se una foto i endur-se’n un record de la Marató. Per facilitar la participació, i gràcies a la col·laboració de Creu Roja Joventut, també s’instal·larà una zona de joc infantil on els nens i nenes podran estar-s’hi mentre els seus pares donen sang, activitats que persegueixen que, un any més, La Marató es converteix cada any en una gran diada festiva plena de sorpreses i de les ganes de donar un cop de mà. 

Comentarios
Multimedia Diari