La taquilla de l’estació de Montblanc de trens torna a obrir dos anys més tard

L’Ajuntament ha realitzat tasques de neteja i manteniment en aquesta zona

09 febrero 2020 20:20 | Actualizado a 09 febrero 2020 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La taquilla de l’estació de trens de Montblanc ha tornat a obrir dos anys més tard. En els pròxims dies quedarà instal·lada una màquina de venda de bitllets amb targeta.

L’Ajuntament celebra aquesta decisió i es compromet a mantenir netes les andanes i la plaça d’aparcament per tal de poder tenir una imatge normal de l’estació. Ara bé, l’alcalde, Josep Andreu, demana a la ciutadania un «compromís cívic per tal de poder tenir una estació digne a la nostra vila».

«Jo utilitzo sovint el tren ja que la meva filla és d’aquí però està bé que hagin obert la taquilla. Jo venia de Viladecans i normalment li comprava al revisor», deia Patu Sánchez mentre esperava el tren de dos quarts de cinc de la tarda.

«Jo ho veig malament que l’hagin posat ja que a vegades anava justa de temps i el comprava a dalt el revisor»,explicava una veïna de Sarral, Natàlia que agafa el tren setmanalment per anar a Barcelona i que acabava de conèixer la notícia que havien reobert la taquilla.

Després de dos anys tancada, el passat 15 de novembre Adif va posar un vigilant a l’estació de Montblanc, però no van fer operativa la venta de bitllets. No obstant això, l’1 de desembre Renfe no va voler assumir els compromisos d’ADIF i van tornar a deixar l’estació tancada.

En virtut de l’acord per l’elecció del president del govern espanyol, el partit polític Teruel Existe vacondicionar el seu vot favorable a que totes les estacions que s’havien tancat des de feia dos anys es tornessin a obrir i recuperar la venda de bitllets. El president Pedro Sánchez va acceptar aquesta proposta i, per això algunes de les estacions recuperen la venda de bitllets. Segons fonts de Renfe, a Montblanc hi ha uns 126 viatgers diaris que poden anar direcció Barcelona o cap a Lleida. La brigada de l’Ajuntament de Montblanc ha realizat tasques de neteja a les vies del tren al seu pas per la vila, ja que es troben plenes de brutícia. Aquestes tasques s’han realitzat sota la supervisió d’un vigilant d’Adif. Malgrat que aquesta era una obligació d’aquesta empresa i no de l’Ajuntament, el consistori es va comprometre a netejar l’estació. Adif va al·legar manca de personal per poder realitzar aquest manteniment i l’Ajuntament va creure que l’estat de les vies del tren no era propi de la gent que en fa ús a Montblanc. També es farà neteja de les pintades de les parets de l’estació de trens.

La circulació ininterrompuda

La circulació de trens a l’R-13 i R-14 entre Lleida i l’Espluga de Francolí continuarà interrompuda, com a mínim, fins el 15 de maig. La línia va patir importants danys com a conseqüència de la llevantada de l’octubre passat i Adif està duent a terme treballs ens els diferents trams de via malmesa.

Mentre durin les tasques de reparació, Renfe ofereix als usuaris un servei alternatiu amb autobús en el trajecte que discorre entre la capital del Segrià i l’Espluga de Francolí. Tot i això, el trajecte en bus suposa un increment del temps de viatge pels viatgers d’aquest tram d’uns 50 minuts. Entre l’Espluga i Barcelona, i viceversa, la circulació s’ofereix amb normalitat i en els horaris habituals.

Comentarios
Multimedia Diari