La temporada de calçots es tanca amb una producció de 10 milions de cebes

La IGP Calçot de Valls manté el mateix volum que anys anteriors, si bé en els mesos finals de la campanya els calçots escassejaven

19 mayo 2017 22:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La temporada de calçots es dóna per tancada amb una producció global de 10 milions de cebes, etiquetades sota la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. N'hi ha un gran volum, uns seixanta milions, que es comercialitzen al marge de la marca, sense etiquetar. Es manté així la mateixa producció de calçots de la IGP dels darrers dos o tres anys. Amb tot, enguany els productors han fet una mica curt ja que en els mesos finals de campanya, els calçots, de mida més reduïda, escassejaven i anaven molt buscats. Això ha fet revifar el mercat i incrementar lleugerament el preu del calçot. De mitjana, s'ha situat entre els 10 i 12 cèntims d'euro -quan l'any passat no va sobrepassar els 0,10 euros.

 

Uns cinquanta productors de la IGP Calçot de Valls cultiven en un total de 75 hectàrees repartides en quatre comarques -Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès. "Som el mateix nombre de productors i mantenim la mateixa producció, sempre augmenta una mica, però molt poquet", ha afirmat a l'ACN el vicepresident de la IGP Calçot de Valls, Sebastià Banús. La temporada de calçots cada vegada s'allarga més, tant pel principi com pel final. Així, actualment es poden consumir cebes tendres de novembre a abril en una cinquantena de restaurants de la comarca que n'ofereixen a les seves cartes. La Cambra de Comerç de Valls estima que les calçotades mouen un volum de negoci que frega els 15 milions d'euros.

Comentarios
Multimedia Diari