La tradició de les coques beneïdes perdura a Conesa

Es van recollir un total de 516 euros, que aniran destinats al programa de La Marató de TV3, enguany dedicat al càncer.

23 mayo 2018 12:29 | Actualizado a 24 mayo 2018 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Maig intens pels conesins i conesines, protagonitzat per la paella i la subhasta de coques. Som a la primavera i això ja es nota. Sortim al carrer i tenim ganes de veure’ns, de donar inici al bon temps i el que això comporta.

El passat dissabte 12 de maig, els veïns de Conesa van reunir-se per celebrar el dinar organitzat per l’Associació de Fills i Amics de Conesa. Fins ara, aquesta trobada gastronòmica era la cassola de tros. Conill, porc, botifarra i caragols. Però enguany, l’entitat va decidir canviar el menú i apostar per la paella de verdures i carn.

Va ser un èxit. 72 persones van assistir al dinar, elaborat per l’Ivan de les Piles. L’acte va tenir lloc a la Sala del Ball, i aprofitant que era dissabte, en lloc de diumenge com els últims anys, es va fer una llarga sobretaula i el tradicional sorteig.

Una setmana més tard, el dia 19 de maig, els conesins van tornar a trobar-se per celebrar la subhasta de coques. Abans, però, l’Església de Santa Maria va acollir la missa solemne en honor a Sant Antoni i, a continuació, es va repartir el pa beneït.

A la plaça Major ja es començava a preparar la subhasta de coques, on hi van participar una seixantena de persones. Es van recollir un total de 516 euros, que aniran destinats al programa de La Marató de TV3, enguany dedicat al càncer.

Antigament, els nens i nenes de Conesa feien la comunió el 20 de maig. A més, també hi tenia lloc la subhasta de coques beneïdes. És per això que la població celebra aquesta festivitat any rere any. Enguany, però, l’acte es va celebrar el dissabte 19 de maig, per un tema d’agenda del mossèn del poble.

Ara toca esperar la festivitat de Sant Joan, que donarà el tret de sortida a l’estiu de Conesa. I recordeu, enguany estem d’enhorabona. El Mercat Vell arriba a la seva desena edició. La cita, com sempre, serà el primer dissabte d’agost.

Comentarios
Multimedia Diari