La tradicional cita d’artesania, oficis singulars i gastronomia a Sarral

El gruix central d’actes es concentrava durant el matí amb activitats per a tots els públics

09 diciembre 2017 17:24 | Actualizado a 09 diciembre 2017 17:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un esmorzar de productes de la terra, tastar diferents vins de la Conca, descobrir els secrets de l’alabastre o veure treballar artesans en diferents disciplines. Aquestes són algunes de les activitats que es podien veure a la Fira agrícola i industrial i la 7a Mostra d’Artesania de Sarral

Josep Amill, alcalde de Sarral, va afirmar ahir abans de la inauguració que «enguany celebrem 100 anys de l’alabastre i ho volem donar a conèixer». El gruix central d’actes es concentrava al llarg del matí amb la inauguració de la Fira, l’esmorzar del firaire, la mostra d’artesania o les degustacions de vins i caves del municipi. La fira es centralitzava en els espais corresponents del passeig del VIII Centenari, el carrer Major, la plaça de l’Església i la plaça Padreny.

Al Museu de l’Alabastre s’hi van fer visites guiades amb descompte, i es va presentar la col·lecció de models fets en alabastre per Ramon Ferran Sanahuja, que va aprendre l’ofici a la vila. També hi havia l’exposició Exprofrares Alabastre, i visites guiades a l’exposició central del centenari de l’alabastre, titulada 100 alabastre Sarral. 

D’altra banda, les propostes musicals van arribar al vespre amb l’actuació de l’Orquestra Junior’s a la Sala Recreativa i amb el Ball de Nit a càrrec de la mateixa orquestra i discomòbil amb DJs locals. Durant tota la jornada, 4.000 persones d’arreu van visitar la fira i van participar en diferents activitats. 

El municipi, aquest any, ha organitzat diferents activitats amb motiu del centenari. L’alcalde assegurava que «la valoració i l’acollida d’aquest any és bona, ja que la gent de la indústria de l’alabastre si han implicat». 

Per cloure els actes del centenari, el gener hi haurà una exposició al Palau de la Diputació dels 100 anys de l’alabastre. 
Tradició

La població ha celebrat la Fira de Sarral de manera ininterrompuda, la qual combina artesania, gastronomia, maquinària, joguines i oficis singulars.

La Fira és un dels esdeveniments populars i comercials més antics i importants de la Conca de Barberà. La Fira de Sarral, originària de mitjan segle XIII, quan es feia en honor a sant Lluís, se celebra actualment només durant un dia. 
L’objectiu de la fira és donar a conèixer el municipi en l’àmbit turístic, cultural i històric.

Comentarios
Multimedia Diari