La unitat territorial de l'Alt Camp i la Conca de Barberà va atendre 2.330 usuàries en un total de 5.411 visites realitzades durant el 2014

El CAP de Valls millora els serveis a les dones amb l'obertura d'unes noves instal·lacions d'atenció a la salut sexual i reproductiva

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any passat, la unitat territorial d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Alt Camp i la Conca de Barberà va atendre 2.330 dones en un total de 5.411 visites efectuades durant el 2014. A més a més, la unitat va muntar 12 grups d’educació maternal, amb una mitjana d’assistència de 12 gestants per grup, i va realitzar tallers d’alletament matern setmanals amb una mitjana de 15 assistents per sessió. També va organitzar 14 tallers d’afectivitat i sexualitat als instituts d’educació secundària del territori, amb la participació global de 331 estudiants de tercer i quart.

Aquesta unitat cobreix la població de quatre àrees bàsiques de salut (Alt Camp Est, Alt Camp Oest, Valls Urbà i Montblanc) i té com a hospital de referència el Pius de Valls. Quatre llevadores, coordinades amb els obstetres i ginecòlegs i els equips d’atenció primària, atenen les dones en quatre CAP (Valls, Vila-rodona, Alcover i Montblanc) i dos consultoris (El Pla de Santa Maria i L’Espluga de Francolí).

Des del mes de març, l'ASSIR disposa d’un nou espai dins del Centre d’Atenció Primària (CAP) Dr Sarró de Valls amb el qual ofereix més confort a les usuàries i pot incrementar l’activitat. El nou espai està ubicat en un local de planta baixa annex al CAP Dr. Sarró que antigament pertanyia a la Tresoreria General de la Seguretat Social i que feia anys que estava en desús. El Servei Català de la Salut (CatSalut) va invertir més de 301.000 euros en la reforma i l’equipament d’aquest recinte de 124 metres quadrats de superfície, al qual s’accedeix des del vestíbul principal del CAP. Disposa d’una sala d’espera, lavabos, dues consultes de llevadores i una sala polivalent, i s’hi ofereixen tots els serveis de l’ASSIR.

En els últims mesos, coincidint amb la reforma de l’espai ASSIR, el CAP Dr Sarró de Valls també ha estat objecte d’altres millores per a usuaris i treballadors. L’Institut Català de la Salut (ICS), que gestiona el centre, ha invertit més de 85.000 euros en la renovació dels sistemes de refrigeració i calefacció, de cablejat informàtic i telefonia i de seguretat.

 

Comentarios
Multimedia Diari