Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

La unitat territorial de l'Alt Camp i la Conca de Barberà va atendre 2.330 usuàries en un total de 5.411 visites realitzades durant el 2014

El CAP de Valls millora els serveis a les dones amb l'obertura d'unes noves instal·lacions d'atenció a la salut sexual i reproductiva

Redacció

Whatsapp
Imatge d'una de les sessions d'educació maternal que ofereix l'ASSIR. FOTO: Cedida

Imatge d'una de les sessions d'educació maternal que ofereix l'ASSIR. FOTO: Cedida

L’any passat, la unitat territorial d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Alt Camp i la Conca de Barberà va atendre 2.330 dones en un total de 5.411 visites efectuades durant el 2014. A més a més, la unitat va muntar 12 grups d’educació maternal, amb una mitjana d’assistència de 12 gestants per grup, i va realitzar tallers d’alletament matern setmanals amb una mitjana de 15 assistents per sessió. També va organitzar 14 tallers d’afectivitat i sexualitat als instituts d’educació secundària del territori, amb la participació global de 331 estudiants de tercer i quart.

Aquesta unitat cobreix la població de quatre àrees bàsiques de salut (Alt Camp Est, Alt Camp Oest, Valls Urbà i Montblanc) i té com a hospital de referència el Pius de Valls. Quatre llevadores, coordinades amb els obstetres i ginecòlegs i els equips d’atenció primària, atenen les dones en quatre CAP (Valls, Vila-rodona, Alcover i Montblanc) i dos consultoris (El Pla de Santa Maria i L’Espluga de Francolí).

Des del mes de març, l'ASSIR disposa d’un nou espai dins del Centre d’Atenció Primària (CAP) Dr Sarró de Valls amb el qual ofereix més confort a les usuàries i pot incrementar l’activitat. El nou espai està ubicat en un local de planta baixa annex al CAP Dr. Sarró que antigament pertanyia a la Tresoreria General de la Seguretat Social i que feia anys que estava en desús. El Servei Català de la Salut (CatSalut) va invertir més de 301.000 euros en la reforma i l’equipament d’aquest recinte de 124 metres quadrats de superfície, al qual s’accedeix des del vestíbul principal del CAP. Disposa d’una sala d’espera, lavabos, dues consultes de llevadores i una sala polivalent, i s’hi ofereixen tots els serveis de l’ASSIR.

En els últims mesos, coincidint amb la reforma de l’espai ASSIR, el CAP Dr Sarró de Valls també ha estat objecte d’altres millores per a usuaris i treballadors. L’Institut Català de la Salut (ICS), que gestiona el centre, ha invertit més de 85.000 euros en la renovació dels sistemes de refrigeració i calefacció, de cablejat informàtic i telefonia i de seguretat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También