La urbanització Font de la Roca dels Garidells tindrà enllumenat públic

Ara s’expropiarà part de nou finques que limiten amb dos carrers dels extrems

27 noviembre 2019 22:10 | Actualizado a 30 mayo 2020 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La urbanització Font de la Roca dels Garidells tindrà enllumenat exterior i alguns carrers seran més amples. Actualment, hi ha 34 parcel·les i aproximadament a la meitat d’elles hi ha residents habituals. Ara, s’expropiaran part de nou finques que limiten amb dos carrers dels extrems per desenvolupar-hi part d’una nova fase: l’enllumenat led. De retruc, un parell de carrers passaran a ser més amples.

Per ara, l’Ajuntament està realitzant les notificacions als propietaris de béns i drets afectats per l’actuació, que segons la normativa urbanística municipal tenen part de la seva finca que haurà de ser expropiada. Es preveu que aquest any es realitzin les expropiacions i, per tant, l’Ajuntament sigui el propietari de tot l’espai on a continuació s’hi realitzarà la instal·lació de les faroles.

La totalitat del projecte supera els 100.000 euros i la intenció és afrontar aquesta despesa conjuntament. «Una part principal ho assumiran els veïns amb contribucions especials, l’Ajuntament també hi col·laborarà econòmicament i a més facilitarem els pagaments», explica l’alcalde dels Garidells, Marc Bigordà. Amb tot, l’expropiació permetrà dotar d’il·luminació uns carrers que sempre han estat a les fosques, fer-hi un parell de carrers més amples i crear una plaça al mig de la urbanització.

L’actuació també contempla la reconstrucció d’un mur i tanca existents que cal ressituar segons les expropiacions necessàries per la construcció d’aquesta plaça a la urbanització.

«Pel que fa el termini d’execució de les obres esperem que a finals d’aquest any o principis del vinent es pugui licitar l’actuació», remarca el batlle. Afegeix que «en aquesta zona no hi havia enllumenat públic i era necessària aquesta actuació per tots els veïns i veïnes». En total, s’hi instal·laran 47 nous punts de llum. La redacció del projecte ha estat encarregada a la Diputació de Tarragona. Per a la realització de la totalitat de les obres contingudes en aquest projecte, es preveu un termini total d’execució de dos mesos. 

Una urbanització dels anys 70

La urbanització Font de la Roca es va crear als anys 70 i presenta moltes mancances. L’any 2015, l’Ajuntament va destinar una subvenció per pavimentar els carrers. En aquell moment, els veïns amb col·laboració de l’ajuntament van afrontar la despesa amb contribucions especials per renovar la xarxa d’aigües. 
Al 2017 es va aprovar la modificació de les normes subsidiàries que contemplava l’eixamplament d’alguns carrers, l’eliminació d’un carrer fictici i la creació de l’única plaça a la urbanització per tirar endavant el projecte.

Comentarios
Multimedia Diari