La vessant religiosa i l’art es complementen a l’exposició ‘el crucificat’ a Valls

La mostra es podrà veure fins al diumenge 1 d’abril al Pati de Sant Roc 

15 marzo 2018 09:27 | Actualizado a 15 marzo 2018 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fotògraf de vida quotidiana i social, Francesc Roca i Mateu exposa al Pati de Sant Roc, 53 imatges de Crist a la creu de diferents indrets del món com Cuba, Nova York, Mont-real, Marsella o Mònaco. El seu treball porta per nom ‘El Crucificat’.

El fotògraf Francesc Roca assegura que «el projecte sorgeix per casualitat, i he anat fent les fotografies al llarg dels anys». La primera imatge és de l’any 2000. «Vaig entrar a l’església de la Llacuna i vaig veure el Crist, i en aquell moment s’iniciava el projecte», afegeix.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer la representació plàstica d’aquesta figura tan comuna i venerada arreu, i a la vegada desconeguda com a obra artística. «Tothom en fa diverses interpretacions, el costat on té la figura, la ubicació del cap», relata Roca.

I és que Roca assegura que li ha costat escollir les 53 imatges de l’exposició. Les imatges estan acompanyades d’un text explicatiu del vallenc, Lluís M. Moncunill.

I les dificultats del projecte?«Moltes fotografies no les he utilitzat, i a vegades la llum no era l’adequada», confessa Roca.A més a l’exposició del Pati de Sant Roc s’hi pot veure un Crist metàl·lic de 2 metres, obra de l’escultor vallenc Joan Manresa.

«Estic molt content dels resultats obtinguts», afirma el fotògraf. Una exposició que mostra les diferents cultures, i la interpretació al llarg dels anys.

«És un treball en què he après coses que desconeixia, i totes les imatges transmeten molt», declara‘El Crucificat’ s’emmarca dins dels actes de Setaman Santa de Valls. Ho organitzen l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa i l’Institut d’Estudis Vallencs.

Es podrà visitar al Pati de Sant Roc fins a l’1 d’abril. L’artista ha portat la mostra a diferents indrets de Catalunya. El mes d’abril es podrà visitar al Museu Bíblic Tarraconense. 

Fort lligam amb la ciutat

Francesc Roca sempre ha estat vinculat amb la ciutat de Valls. La seva primera exposició va ser l’any 1996, a la Casa de Cultura de Valls.

L’any 2004 va publicar el primer llibre de fotografia: La força de la colla, dedicada a la Colla Vella. El 2007 va presentar el llibre Res no és igual, la transformació del paisatge urbà de Valls, i l’última de les seves publicacions, La Plaça, és recull fotogràfic de la Colla Vella dels Xiquets de Valls 1993-2003. ‘El Crucificat’ és el signe més representant de la religió cristiana.

Comentarios
Multimedia Diari