La vimbodinenca Teresa Duch guanya el premi Maig de narrativa breu de Vila-real

L’escriptora, resident a Tarragona, obté el guardó amb el relat Les flors.

04 diciembre 2017 10:11 | Actualizado a 04 diciembre 2017 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Teresa Duch, amb el relat Les flors, ha estat la guanyadora dels Premis Maig de narrativa breu de Vila-real (Plana Baixa), dotat amb 600 euros. José Bernat Santacreu, amb Cristall romput, ha quedat segon i s'endurà un premi de 300 euros.

Aquests prestigiosos premis, amb 21 anys d'existència, els convoca l'Associació Cultural El Guitarró, en col·laboració amb l'Associació Cultural El Pont-Cooperativa de Lletres i la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de la ciutat.

Tots dos guanyadors han recollit el premi en un acte públic celebrat en aquesta ciutat castellonenca.

Teresa Duch, filla del municipi de Vimbodí i Poblet, i actualment resident a Tarragona, ha acumulat en els darrers anys una sòlida trajectòria literària.

L'any 2012 va publicar el recull de contes Viatges insòlits de viatgers abrandats; el 2016, la novel·la Les cadenes subtils, i el 2017, El silenci de Vallbona.

Aquestes dues formen part d'una saga de novel·la negra. A més, manté a la xarxa el blog ‘Salsa-ficció’.

L’obra amb què ha guanyat el premi de Vila-real té com a protagonista una dona que enyora el seu marit difunt, i, segons explica l’autora, el relat s’inspira en les obres de l’escriptor nordamericà Raymond Carver i esdevé un homenatge a aquest autor.

El finalista, José Bernat Santacreu, és de Benissa (Alacant). Com a escriptor de relats curts, ha guanyat el V Concurs Mestre Tomàs Espí (2013, el Verger, Alacant). A més, ha estat finalista en el II Concurs internacional de GEEPP Ediciones (2015, Melilla), en el I Concurs de literatura hiperbreu Canibaal (2016, València), en el II Premi nacional de narrativa breu Villa de Madrid (2017) o el III Concurs de microrelats de Godella (2017).

Comentarios
Multimedia Diari