Más de Tarragona

Laia Estrada (CUP) afirma que només deixarà l'acta de regidora a Tarragona per resolució judicial

Un informe del secretari municipal conclou que una condemna ferma a tres mesos de presó pel cas Bershka seria incompatible amb el càrrec

ACN

Whatsapp
Pla general dels regidors de la CUP de Tarragona Laia Estrada i Jordi Martí en roda de premsa a l'Ajuntament. Foto: ACN

Pla general dels regidors de la CUP de Tarragona Laia Estrada i Jordi Martí en roda de premsa a l'Ajuntament. Foto: ACN

La regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada, condemnada pel cas Bershka a tres mesos de presó juntament amb uns altres dos activistes, només cessarà del seu càrrec a l’Ajuntament per resolució judicial. Estrada ha explicat aquest divendres que els col·lectius de l’Esquerra Independentista decidiran, a principis de la setmana vinent, si presenten recurs a la sentència de l’Audiència de Tarragona. L’estratègia es definirà en funció de “criteris estrictament polítics” i en cap cas per evitar o no la seva sortida de l’Ajuntament. El grup municipal de la CUP ha posat en mans dels seus serveis jurídics un informe del secretari municipal que conclou que una condemna de presó és incompatible amb el càrrec de regidora. La formació insisteix que Estrada només pot perdre la seva condició de regidora com a conseqüència d’una sentència judicial ferma i, en cap cas, per indicació del secretari.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, el regidor Jordi Martí ha demanat saber qui va sol·licitar al secretari que elaborés l’informe sobre Laia Estrada i ha opinat que el debat sobre la continuïtat de la regidora és “absurd” perquè la sentència encara no és ferma i es pot recórrer. 

Estrada ha titllat “d’insult a la intel·ligència de la ciutadania” comparar la sentència del cas Bershka amb la investigació de l’alcalde i la tinent d’alcalde Begoña Floria pel cas Inipro, “en què es debat si aquestes persones van utilitzar diners públics o no per haver finançat presumptament el seu partit polític”. 

La regidora s’ha mostrat “trista, frustrada i amb sentiment d’impotència” perquè la sentència “condemna tres persones que van ser agredides per la Guàrdia Urbana i absol els agents que van fer aquestes agressions”. Estrada ha denunciat novament “els abusos de poder” d’alguns agents del cos” i ha lamentat que la sentència “deixa desprotegida a la ciutadania”.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También