L'alcalde de Cabra recorre a la caritat després de perdre el sou

Dues vegades al mes, el Consell Comarcal li entrega un paquet d'aliments perquè pugui mantenir la seva dona i els dos fills

19 mayo 2017 21:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’intent de l’oposició de l’Ajuntament de Cabra del Camp de fer fora l’actual alcalde, Miguel Castañón, de Cabra en Comú, per «prioritzar l’interès personal per sobre del general de la població», de moment ha sortit fallit.

A principis de novembre, CiU i dos exmembres de Cabra en Comú li van retirar el sou (13.541 euros bruts anuals). Però Castañón, que exerceix el càrrec des del mes de maig després que CiU governés durant 20 anys, continua al capdavant del consistori sense percebre cap compensació econòmica.

Per mantenir la seva dona i els seus dos fills ha hagut de recórrer als Serveis Socials, que des del novembre proveeix la família d’un paquet d’aliments dues vegades al mes. Amb aquesta ajuda, l’alcalde ha pogut seguir exercint i, al mateix temps, fer-se càrrec de les obligacions personals.

Els 1.128 euros mensuals bruts que percebia per exercir d’alcalde eren els únics ingressos que tenia la família, ja que la seva dona està a l’atur i ell havia deixat la seva feina anterior per dedicar-se totalment al municipi.

«La retirada del meu sou a principis de novembre és una moció de censura encoberta perquè deixi el càrrec, però continuaré al capdavant del consistori passi el que passi. Cabra en Comú va guanyar a les urnes», remarca.

Assegura que haver de recórrer a Serveis Socials «no és una situació agradable» i destaca que «no és una acció per fer pena a ningú», sinó «la realitat».

Afegeix que ara els seus dos fills gaudeixen de beca menjador i que les factures de la llum i l’aigua les estan afrontant gràcies a l’ajuda de la seva família. Paral·lelament, assegura que està buscant un lloc de treball que li permeti tenir uns ingressos i alhora poder seguir al capdavant del consistori.

El resultat d’un pols polític

La situació atípica en la qual es troba actualment l’alcalde de Cabra del Camp és el resultat d’un pols entre l’oposició (quatre regidors de CiU i dos membres de Cabra en Comú expulsats de l’agrupació per ser considerats «trànsfugues») i l’equip de govern, actualment amb tres regidors i, per tant, en minoria.

L’origen es troba en una moció de censura per fer fora l’alcalde presentada a finals d’agost per CiU i els dos exmembres de l’agrupació, Pablo Santolaya i Salvador Pérez. En aquell document s’argumentava que des de la presa de possessió de l’alcalde s’havia constatat «un descontentament molt important entre els veïns», a més d’estar-se creant un «perjudici a la imatge de Cabra del Camp davant l’opinió pública» i de trobar-se en una «paràlisi de la vida municipal».

Santolaya i Pérez van donar suport a la moció per «no estar d’acord en les maneres de fer de Castañón», van explicar en aquell moment. «En cap cas som trànsfugues. No ens hem passat al partit de l’oposició ni hem canviat d’ideologia política», afegien.

El document no va obtenir la majoria necessària, Cabra en Comú va quedar-se en minoria, Santolaya i Pérez van ser expulsats i des de llavors la tensió al consistori cabrenc ha anat en augment.

L’oposició no es va quedar de braços plegats i, aprofitant la majoria que té al ple, a principis de novembre va deixar l’alcalde sense sou per tal de forçar-lo a abandonar el càrrec. Castañón va portar el cas al contenciós administratiu i actualment està a l’espera que el jutge es pronunciï.

Comentarios
Multimedia Diari