L’alcalde de Montblanc presenta una querella contra Foment

El motiu de la querella és la parada de les obres del túnel del coll de Lilla i els 6 accidents mortals en aquesta carretera

29 julio 2017 16:50 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, acompanyat del regidor de Cultura, Ensenyament i Esports, Jordi Albalat, i l’advocat Eusebi Campdepadrós han presentat aquest divendres una denúncia penal al Jutjat de Guàrdia de Valls contra el Ministeri de Foment. 

El motiu és la paralització de les obres del túnel del coll de Lilla que ha de connectar l’Alt Camp i la Conca de Barberà a través de l’A-27. Tal com havia afirmat Josep Andreu altres vegades, «cada cop que hi hagi un accident mortal, presentarem una querella contra el delegat de Foment a Catalunya i el director de l’obra». 

Així doncs, coincideix amb un repunt d’accidents mortals en el conjunt de carreteres de la zona, on, amb deu dies, han mort 6 persones., el terme de Montblanc, Alcover o Vilaverd, i 11 n’han resultat ferides.

Denúncia contra Foment

La denúncia s’ha interposat contra els màxims titulars de carreteres de l’Estat: les persones de Lluís Bonet, cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, i Ramon Juanola, encarregat de l’Àrea de Planejaments, Projectes i Obres del Ministeri de Foment.

En deu dies en el conjunt de carreteres han mort 6 persones i 11 n’han resultat ferides

En l’escrit presentat al Jutjat de Valls, Josep Andreu denuncia el retard en l’execució de les obres de l’autovia A-27, en el tram del túnel del coll de Lilla. Més en concret ja fa dos mesos i això provoca que tot el trànsit s’adreci a vies alternatives que no es troben preparades per al pas d’aquests vehicles. Això comporta que hi hagi un elevat nombre d’accidents, que en els darrers dos mesos ha causat sis persones mortes i onze de ferides.

Cal recordar que diumenge passat va tenir lloc la manifestació a la rotonda de Montblanc, on es van fer talls puntuals a la circulació per l’N-240 per protestar contra la paralització de les obres del túnel del coll de Lilla, i per l’acabament de l’A-27. Van protestar més de 200 persones.
L’última resposta que Foment va donar a la situació és que el retard ve motivat pel terreny argilós i ara un altre impediment que són les pissarres toves, al peu d’una de les columnes del viaducte de Fontscaldes.

Un altre motiu exposat és la problemàtica de l’empresa concessionària que estava a punt de rescindir el contracte.A aquesta resposta, l’alcalde Josep Andreu afirma que des del 2003 hi ha fet un estudi i ja tenen constància del terreny i l’orografia específics per on s’ha de construir el túnel del coll de Lilla que ha de connectar l’Alt Camp i la Conca.

Comentarios
Multimedia Diari