Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'alcalde de Tarragona aposta per'reformular' el PSC i es descarta per liderar-lo

Ballesteros creu que el risc d'unes terceres eleccions a l'Estat pot facilitar algun tipus d'entesa per a la investidura

ACN

Whatsapp
Pla general de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant l'entrevista amb l'ACN. Foto: ACN

Pla general de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant l'entrevista amb l'ACN. Foto: ACN

L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, no optarà a liderar el PSC en el congrés que té previst celebrar el partit el pròxim mes d'octubre. Així ho ha assegurat durant una entrevista amb l'ACN en la que ha deixat clar que aposta per una "reformulació" dels principis del socialisme i una renovació en profunditat del partit. "Es renovarà segur, serà un congrés molt important i del que se'n parlarà abans i després", ha manifestat Ballesteros. El dirigent socialista s'ha descartat, però, per liderar aquest partit, encapçalat actualment per Miquel Iceta i, pel moment, únic candidat davant del nou congrés. "Fa temps que dic que la meva única prioritat en política és l'alcaldia i Tarragona. No em presentaré per dirigir el PSC en primera línia ni com a primer secretari", ha afirmat amb contundència, malgrat estar disposat a formar part de la nova executiva que sorgeixi en el congrés.

Sense voler posicionar-se sobre possibles candidats a dirigir el PSC, Ballesteros ha assegurat que "passi el que passi" hi haurà renovació. L'alcalde tarragoní ha destacat que el grup parlamentari s'ha renovat en pràcticament un 80%, les candidatures municipals també i que, per tant, es reflectirà en l'executiva. "El partit no pot no renovar-se en profunditat. Necessitem reflexionar sobre com connectar millor amb el conjunt de la societat. Tenim un partit que està pensat de fa 37 anys i que ha donat molt servei a la societat, però ara són nous temps i hem de contactar amb la gent de manera diferent també", ha afegit.

Malgrat apostar per aquesta reformulació, Ballesteros ha deixat clar que no cal canviar-ne el nom, com han fet des de Convergència. "No hem d'amagar les sigles ni ens n’hem d'avergonyir. Crec que ens podem seguir dient així, canviant les nostres fórmules organitzatives i participatives", ha etzibat.

El debat d'investidura

Durant la conversa amb l'ACN, Ballesteros també ha analitzat les negociacions pel debat d'investidura a les eleccions espanyoles i, malgrat considerar que no hi ha arguments per canviar la posició del PSOE, creu que el risc d'unes terceres eleccions poden facilitar algun tipus d'entesa. "Entenc que Pedro Sánchez està fent el que toca, però també és veritat que ningú vol eleccions de nou i això pot fer que finalment hi pugui acabar havent alguna entesa, o bé per fer govern, o governs alternatius buscant fórmules diferents", ha manifestat.

Malgrat que l'alcalde fa un balanç molt positiu del seu pacte de govern amb el PP a l'Ajuntament de Tarragona, deixa clar que l’acord no és extrapolable més enllà de la ciutat. "Ara mateix m'és difícil veure una abstenció del PSOE i més encara una gran coalició", ha afegit. Amb tot, apunta que una retirada del líder popular Mariano Rajoy del capdavant podria millorar el bloqueig actual.

L'acte de l'ANC a Tarragona

Ballesteros també ha valorat l'acte descentralitzat que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) farà a Tarragona per la Diada de l'Onze de Setembre. "Ens han demanat permisos i els hi hem concedit. El meu respecte total i absolut per l'acte, defenso la llibertat d'expressió de qualsevol persona, pensi com pensi, faci el que faci, sempre que sigui democràtic", ha manifestat.

Respecte la posició de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que aquest any hi participarà, el batlle tarragoní ha expressat la seva sorpresa sobre la diferència entre l'any passat i aquest. "No ho veig ni bé ni malament, però em pregunto què ha canviat de l'any passat a aquest perquè hagi decidit anar-hi ara", ha raonat.

Per últim, i davant la qüestió de confiança que afrontarà el president Carles Puigdemont a finals de setembre, Ballesteros creu que tirarà endavant, però que no anirà més enllà. De fet, sobre el moment que afronta el procés cap a la independència, el dirigent socialista assegura que hi ha certa sensació de "viure el dia de la marmota", i lamenta que mentre es discuteix de les mateixes propostes durant mesos els problemes del país continuen. "El país real és el que la gent pateix per l'habitatge, per l'atur, per la salut i pels serveis socials. Per mi és prioritari que no es trenqui la convivència i que hi hagi igualtat d'oportunitats", ha conclòs.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También