L'alcalde de la Bisbal del Penedès no vol dimitir malgrat l'acusació de prevaricació

El grup de CiU el va denunciar al jutjat perquè durant anys no ha rebut les actes de les comissionsde govern

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’oposició de CiU al govern del municipi de la Bisbal del Penedès va demanar ahir la dimissió de l’alcalde, Josep Maria Puigibet (ERC),després que el jutjat hagi admès a tràmit una denúncia per prevaricació. Puigibet va evitar deixar el càrrec i va argumentar que ja ha presentat un recurs que està pendent de resolució.

Els fets corresponen al 2012 quan els regidors de CiU van presentar una querella contra l’alcalde de la Bisbal «per vulneració de drets fonamentals». La raó era per «cinc anys d’incomplir» l’obligació d’enviar als membres de l’oposició l’acta de les juntes de govern. El jutjat ja va admetre a tràmit la querella, pel qual «l’alcalde va passar a estar imputat».

La regidora de CiU Agnès Ferré explica que el passat mes de febrer el jutjat del Vendrell va dictar que l’actuació de l’alcalde podia ser constitutiva d’un presumpte delicte de prevaricació «i ja ha passat l’expedient al Jutjat penal de Tarragona per la preparació del judici oral, pel qual l’alcalde ha passat d’imputat a acusat d’un presumpte delicte de prevaricació».

L’alcalde, Josep Maria Puigibet, diu desconèixer que la causa hagi arribat al jutjat penal i assenyala que encara està pendent de la resposta al recurs que va presentar als jutjats del Vendrell. «Primer s’haurà de veure si el jutge del Vendrell accepta el recurs. Si és així el jutjat penal no ha d’intervenir».

 

Compromís d’ERC

L’oposició va demanar a l’alcalde que compleixi amb Compromís ètic d’ERC i que deixi el càrrec. Puigibet però va dir però que «no he robat. No he ficat la mà a la caixa. Potser només va faltar enviar uns papers a l’oposició i això tampoc està tan clar que no s’hagi fet». En aquest sentit assenyala que era el secretari llavors de la corporació qui tenia la responsabilitat d’enviar les actes als regidors.

Puigibet va afegir que la falta de passar les actes és un tema que es repeteix a tots els ajuntaments i que és un procediment administratiu. Però per CiU l’ètica es demostra que quan hi ha una causa oberta als jutjats l’imputat ha de deixar el càrrec.

CiU va dir que «darrere d’aquesta acusació hi ha tot un seguit de males actuacions» i va apuntar a una «manca de transparència en la concessió i justificació dels més de 250.000 euros a la Joventut Bisbalenca o que «El Punt Verd s’ha adjudicat directament, sense concurs, incomplint també la llei i ara aquesta denúncia és a l’oficina antifrau a l’espera de resolució».

Per l’alcalde «treure ara el tema dels jutjats per la manca d’unes actes és una maniobra electoralista. L’actual equip de govern també podria explicar moltes coses de les gestions fetes per CiU quan tenia l’alcaldia de la Bisbal». La regidora de CiU va denunciar al ple una «política de compra de vots oferint feina i polititzant el banc d’aliments».

Comentarios
Multimedia Diari