L'alzina que relleva a la mèlia centenària a Tarragona

Amb la plantació d'aquest arbre de Sant Hilari Sacalm es dona per tancada la reconstrucció dels desperfectes causats pel temporal

10 mayo 2018 11:17 | Actualizado a 14 mayo 2018 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Passeig de Sant Antoni compta amb un nou arbre. Es tracta d’una alzina mediterrània de 40 anys que substitueix a la mèlia centenària que va caure a conseqüència del temporal de pluja i vent que va tenir lloc a l’octubre de l’any passat.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, present quan s’ha plantat l’alzina, ha explicat que “el lloc és emblemàtic i requeria un arbre de prou grandària i que s’adaptés bé a les condicions climàtiques”.

De fet, els serveis tècnics de l’àrea d’Espais Públics han triat aquesta espècie “perquè és un arbre mediterrani que, en principi, no ha de tenir cap problema de supervivència”, ha explicat el conseller responsable de l’àrea, José Luis Martín.

Aquesta alzina és originària d’un bosc de Sant Hilari de Sacalm i d’allà s’ha trasplantat a Tarragona. “S’ha fet d’una manera sostenible, perquè es buiden alzines dels boscos per propiciar que les que queden creixin amb més força”, explica Martín.

I afegeix: “La mida de l’arbre també està calculat perquè no tapi la Creu de Terme que hi ha al passeig”. L’arbre comptarà amb un sistema de reg perquè l’aigua s’aprofiti i arribi fins a l’interior de les arrels.

Aquesta alzina substitueix la mèlia que va caure per la tempesta del passat mes d’octubre. Un exemplar que estava sota vigilància dels serveis tècnics de la Brigada Municipal perquè presentava molts problemes provocats per l’envelliment. “No es va poder salvar perquè estava completament foradada per dins”, explica el conseller d’Espais Públics José Luis Martín.

Amb la nova alzina es dona per tancada la reconstrucció dels desperfectes causats pel temporal. Fa unes setmanes la Brigada d'Intervenció Ràpida de l'Ajuntament de Tarragona va finalitzar la reconstrucció de la pèrgola del Parc de les Granotes que va fer caure la ventada.

Comentarios
Multimedia Diari