L'ambulància resta a Montblanc, però el metge es desplaça a Alcover

Amb el nou sistema d'atenció mèdica que vol implantar la Generalitat, un sol vehicle cobrirà la zona Reus-Valls-Montblanc

19 mayo 2017 22:10 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut de la Generalitat a Tarragona ha assegurat que l’ambulància de Suport Vital Avançat de Montblanc es mantindrà a la vila amb un tècnic i una infermera especialitzada les 24 h. En canvi, el metge que actualment està en el torn de 12h al dia serà traslladat a Alcover des d’on es desplaçarà amb vehicle d’intervenció ràpida en aquells casos que sigui necessari.

Va ser el 23 juliol que el Director de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, va anunciar la mesura a representants comarcals de la Conca. La reunió es va mantenir després que el ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprovés una moció per expressar el rebuig que l’ambulància medicalitzada amb base a Montblanc es quedés sense el metge que hi presta servei.

Un metge per 3 comarques

Aquesta mesura s’inclou en un nou sistema d’atenció mèdica que la Generalitat vol implantar a partir d’aquesta tardor. Concretament, es posaran en marxa tres vehicles d’intervenció ràpida que comptaran amb un metge, un tècnic i equipament per donar una cobertura ràpida a les urgències que ho requereixin.

Un d’aquests vehicles cobrirà l’àrea d’influència de Reus-Valls-Montblanc i s’establirà a Alcover, el que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà considera «la pèrdua d’un servei important». En aquest sentit, es destaca que el metge «no tan sols no estarà ubicat a Montblanc, sinó que haurà de cobrir dues comarques més amb una gran extensió de territori i un elevat nombre de població».

Mercadé, en canvi, assegura que aquest nou vehicle ha de poder «ampliar la cobertura, ja que metges i infermers separats cobriran més territori».

Pel que fa als altres dos vehicles que s’implantaran també en el marc del nou sistema d’atenció mèdica, un cobrirà la zona de la Costa Daurada Nord i Tarragona i l’altre la Costa Daurada Sud.

La que sí que desapareixerà és l’ambulància de Suport Vital Bàsica establida a l’Espluga de Francolí durant 12 h a la nit. D’altra banda, es mantindrà l’ambulància que dóna cobertura Sarral durant 12 h de dia i 12 h de nit a Santa Coloma de Queralt, a més a més de la de Montblanc en 24 h.

El proper més de setembre, representants del Consell Comarcal de la Conca de Barberà es tornaran a reunir amb el Departament de Salut de la Generalitat a Tarragona per tractar de nou el tema i resoldre altres necessitats de la comarca, com la millora del CAP de Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari