Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ampliació del centre de tractament de residus de la Conca, a finals del 2020

Les obres a la nova planta compten amb un pressupost màxim de 3,8 milions d'euros

ACN

Whatsapp
FOTO: Consell Comarcal

FOTO: Consell Comarcal

La nova planta de tractament de la fracció resta dels residus i les millores a la planta de compostatge de la fracció orgànica del Centre de tractament de residus (CTR) de la Conca de Barberà podrien entrar en funcionament a finals de 2020, segons ha anunciat el conseller de Territori, Damià Calvet.

La nova planta permetrà un tractament previ dels residus, i un aprofitament dels recursos abans d'abocar-los indiscriminadament en el dipòsit controlat. Les obres les subvencionarà l'Agència Catalana de Residus amb un pressupost màxim de 3,8 milions d'euros.

El conseller de Territori ha comprovat el resultat dels treballs d'ampliació del dipòsit controlat, que ha finançat íntegrament la Generalitat a través de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), per un import de més de mig milió d'euros.

El vas del dipòsit, que té una capacitat total autoritzada de prop de 500.000 metres cúbics, es va posar en funcionament a finals del 2003, però es va construint per fases. L'actual, que condiciona una capacitat d'aproximadament 50.000 metres quadrats, juntament amb la disminució de la generació de fracció resta a la comarca, permet una fase amb una vida útil estimada superior als cinc anys.

Les principals actuacions inclouran els moviments de terres i l'obra civil necessària per adequar el vial d'accés a la nau, de nova construcció. L'edifici disposarà de recepció de residus en moll de descàrrega, una àrea de pretractament per a la selecció automatitzada de la matèria orgànica i d'altres materials valoritzables a través de maquinària electromecànica, a més d'una àrea d'expedició del rebuig i espais per a maniobres.

A banda de la nau, la planta comptarà amb unes sitges amb ventilació forçada per a la bioestabilització de la matèria orgànica seleccionada i la descomposició de la qual es recull selectivament, com a procés previ al de la maduració. Aquest conjunt de sitges es dotaran de cobertes i instal·lacions complementàries, com les de reg o les de recollida de lixiviats.

Aquest projecte s'emmarca en la planificació de l'ARC corresponent al Pla Territorial Sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Temas

Comentarios

Lea También