L’antiga fàbrica d’Anís Mallorquí de Valls obrirà portes per Sant Joan

Aquest dissabte dia 15 comencen els actes de la Festa Major i es podran visitar edificis als quals habitualment no s’accedeix, com l’antiga fàbrica d’anís o Ca l’Alemany. 63 entitats són els organitzadors del primer tram del programa

13 junio 2019 11:43 | Actualizado a 13 junio 2019 12:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Sant Joan vallenc se celebrarà entre el 15 i el 25 de juny, quan a les onze de la nit el clogui l’espectacle Piromusical que enguany anirà a càrrec de la guardonada Pirotècnica Valenciana.

El primer cap de setmana arrenca amb altres dosis d’activitats familiars, visites guiades a edificis als quals habitualment no s’accedeix com l’antiga fàbrica d’Anís Mallorquí o Ca l’Alemany.

De fet, aprofitant que la fàbrica d’anís es convertirà, en breu, en un restaurant, l’organització va decidir que era una bona ocasió per permetre descobrir aquest local tal com era abans de la seva reconversió. També es presentarà el vermut del seguici cerimonial, o les mostres de cultures de diversos orígens i nacionalitats, i la de corals vallenques dins la qual la infantil Cors Alegres celebra el 50è aniversari.

No serà l’únic perquè Comerç de Valls i la Societat de Sant Antoni commemoren els seus 40 anys, i l’entitat TastAltCamp en celebra 20. Totes comptaran amb actes diversos durant la celebració.

També el camí cap a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 deixa petjada amb una nova tongada de lliurament de diplomes als padrins del nou orgue de la ciutat que s’està construint. Les set comissions participatives i les 63 entitats i col·lectius organitzadors d’activitats han preparat el programa de Sant Joan, que tindrà un caire eminentment gratuït. 

Hi haurà concerts per diferents tipus de públic amb el reggae festiu d’Oques Grasses, l’electropop de La Casa Azul, el compromís i la familiaritat de Joan Dausà, l’esclat d’Itaca Band, l’ska-punk-rock de Boikot, el rap de Toteking i el feminisme rebel de Pupil·les. Tots ells pujaran a l’escenari de l’aparcament del Barri Antic els dies 22, 23 i 24 de juny.

També destaca l’espectacle del sotscampió mundial de màgia, el castellonenc Yunke, al Centre Cultural dimarts 18. I la plaça de l’Oli, també al Barri Antic, comptarà amb la presència de l’artista revelació Suu, el grup Dos Pardalets amb els enèrgics Carles Belda i Marc Serrats, i el ritual concert revetlla de versions amb els manresans de la Mitjanit. D’altra banda, el Pati es vestirà de llarg la tarda i la nit de Sant Joan amb el concert i el ball de la centenària Orquestra Montgrins. 

La nòmina d’artistes familiars l’obre la companyia de teatre de carrer Xirriquiteula amb un espectacle d’alçada protagonitzat per unes particulars girafes.

Talent local

El talent local salpebra el programa en la línia facilitadora d’oferir espais d’oportunitat per al desenvolupament artístic i professional. Així, als concerts joves es compta amb les bandes amb segell vallenc Papà Canalla i la seva rumba elèctrica, i Insomni amb el seu punk-rock compulsiu. La plaça de l’Oli suma el duet d’Elena Volpini i Gabri Llorach presentant el seu primer disc, les havaneres del grup Penjats de l’ham, i els combos moderns de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard. 

La plaça Pilar Prim, d’altra banda, gaudirà de la Circoteca de la companyia Passabarret. La plaça del Blat viurà el concert vermut dels també vallencs Fenya Rai amb el seu primer treball discogràfic.

Comentarios
Multimedia Diari