Más de Tarragona

L’antiga piscina del Casal de Vila-rodona es convertirà en un parc infantil

Serà una nova zona de lleure que connectarà amb el cafè a travès d’una rampa i tindrà un petit magatzem

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
La piscina gran ja s’ha cobert de terra per poder començar el gruix de les obres. FOTO: DT

La piscina gran ja s’ha cobert de terra per poder començar el gruix de les obres. FOTO: DT

Fa uns dies van finalitzar les obres de la nova piscina de Vila-rodona, una instal·lació moderna que permetrà que els veïns del poble gaudeixin d’un nou equipament. Els últims 50 anys, els vilatans han passat els seus estius a la piscina propietat del Casal, situada al costat de la nova. Ara, aquesta antiga instal·lació tanca portes com a tal però no es deixarà abandonada.

Ja hi ha un projecte sobre la taula per transformar els terrenys en un lloc d’esbarjo on els veïns del municipi puguin seguir gaudint. Les reformes ja han començat i la piscina gran està tota coberta de terra per aplanar el terreny.

«Volem que sigui un lloc lúdic i, en un futur, la meitat de l’espai l’ocuparà un parc infantil», explica al Diari el president del Casal de Vila-rodona, Josep Maria Robert.

Les obres es duran a terme en tres fases diferents. La primera consistirà en la col·locació d’aquest parc infantil, però les actuacions van més enllà amb l’objectiu d’aconseguir un espai que es comuniqui amb el bar del Casal i amb la pista. La tanca perimetral de la piscina es traurà i «serà un espai obert amb visió total des de qualsevol lloc del Casal i es podrà accedir des de la pista», diu el president. Des del centre de l’antiga piscina sortiran unes escales que connectaran els diferents espais.

En una segona fase es construirà un petit local tipus magatzem a la part que queda lliure. Tot plegat culminarà en una tercera etapa on es connectarà l’antiga piscina amb el cafè del Casal, que es troba just al costat. «Des de la terrassa del bar sortirà una passarel·la que anirà a parar al nou espai», explica Robert. Les tres fases d’actuació tenen un pressupost d’uns 130.000 euros, procedents de la cessió dels terrenys que va fer el Casal a l’Ajuntament per construir la nova piscina. «Els hem volgut reinvertir perquè socis i veïns puguin gaudir d’aquest nou espai», apunta el president.

Si tot va bé, la nova àrea d’esbarjo podria estar acabada de cara al proper estiu, data en que els vilatans tindran una doble estrena amb la nova piscina i amb aquesta zona de lleure.

Una entitat molt activa

El Casal de Vila-rodona compta actualment amb més de 800 socis. És una entitat molt viva, ja que organitza o acull moltes de les activitats culturals que es fan al municipi durant l’any o en dates assenyalades, com el cinema o els balls de saló.

Temas

Comentarios

Lea También