L’aplicació de la qualitat de l’aire de Tarragona inclourà els nivells de benzè

Tots els elements analitzats en les 13 unitats de mesura es troben dins dels paràmetres marcats per llei

19 octubre 2018 11:49 | Actualizado a 24 octubre 2018 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’aplicació que dona a conèixer quina és la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona, Aire.cat, incorporarà a partir de l’any vinent els nivells continuats de benzè, un element que en determinades concentracions té efectes cancerígens.

La Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, celebrada aquest divendres, ha constatat que cap dels elements analitzats en les tretze unitats de mesura que hi ha a les comarques tarragonines es troben per damunt dels índex determinats per la legislació.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha presidit la trobada i ha apuntat que les millores en l’aplicació han de permetre “informar i actuar millor”. El Govern no preveu sumar nous punts de mesura, després que s’hagin sumat els darrers a la Canonja i a la Pineda, a Vila-seca, l’any passat.

La incorporació a l'aplicació del benzè ve dos anys després que hi hagués un episodi en què es va superar el límit màxim d'emissions de benzè al polígon industrial químic. En aquell moment, la caseta de recollida de dades de Constantí va registrar un índex del compost químic C6H6 Benzè de 29,3 micrograms per metre cúbic a la una de la matinada, per damunt dels objectius marcats.

 

Comentarios
Multimedia Diari