L’arbre de la vida, imatge d’esperança per la Festa Major de la Canonja

L’il·lustrador canongí, Miki Pérez, ha estat l’encarregat de fer la imatge de les festes

13 agosto 2020 09:20 | Actualizado a 13 agosto 2020 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’arbre de la vida és el protagonista de la imatge de la Festa Major de la Canonja d’enguany. Una festivitat marcada per la situació sanitària que estem vivint arreu del món i que es veu perfectament reflectida al dibuix d’enguany.

«A través de la imatge vull transmetre un missatge d’esperança i de vida» explica Miki Pérez que ha estat l’il·lustrador encarregat de confeccionar-la.

L’Ajuntament i el Miki van coincidir en el fet que la mascareta havia de sortir a la imatge perquè «quedés palès el moment tan extraordinari que estem vivint». Alhora, clarifica el Miki, es vol donar valor a la família i als amics, «dos aspectes bàsics que creiem inamovibles, però que durant el confinament hem vist trontollar d’alguna manera o altra».

És per tot això que la imatge representa l’esperança de la vida en el que la mascareta simula una torreta d’on brota aquest arbre de la vida i on, a més, es pot apreciar que el tronc és la silueta de la Canonja, donant-li així el significat de família i amics.

El dibuix amaga un secret més que només pot ser desxifrat pel mateix il·lustrador qui ha volgut deixar la seva pinzellada nostàlgica com a canongí que és. «L’arbre en si representa un garrofer, una espècie que des de ben petit atribueixo al meu poble i, per tant, considero que són típics d’aquí», explica en l’il·lustrador natural de la Canonja.

La imatge de l’arbre amb la mascareta sent la torreta ve acompanyada del lema «Ens en sortirem», una de les frases més repetides durant el confinament que, igual que la imatge il·lustrada pel Miki, és un missatge d’esperança.

El Miki assegura que no acostuma a fer treballs d’aquest tipus, ja que ell es dedica a fer il·lustracions infantils.

Tot i que el disseny digital no és el seu camp d’actuació habitual reconeix que haver realitzat la imatge de la Festa Major és tot un «honor» i que el procés de dibuixar-la ha estat especial perquè s’hi ha dedicat amb «més ànima i cor del que és habitual» pel fet de fer un servei d’aquest tipus pel seu poble.

No és l’únic servei que en Miki ha realitzat a la Canonja, ja que enguany, amb l’ajuda dels pares i mares, va dibuixar i pintar els rocòdroms de l’Escola la Canonja

El seu missatge pels canongins i canongines de cara a la celebració de la Festa Major és el mateix que vol transmetre amb la imatge: «És una oportunitat de fer vida de poble. Poder celebrar d’alguna manera la nostra Festa Major, amb totes les mesures de seguretat, ho veig com un fet positiu»,

L’arbre de la vida estarà present al programa d’actes i a la samarreta oficial de la Festa Major de la Canonja que, enguany, és de color verd, una tonalitat cromàtica sovint relacionada amb l’esperança, coincidint així, amb el missatge intrínsec de la imatge il·lustrada pel Miki Pérez.

Comentarios
Multimedia Diari