L’artista Jordi Abelló demostra avui i dimarts que l’Olimp existeix

Jordi Abelló apropa els visitants a l’Olimp de la Casa Castellarnau avui i dimarts (de 17 a 21 h). Activitat amb una durada de 15 minuts

18 mayo 2021 09:32 | Actualizado a 18 mayo 2021 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Zeus, Posidó, Afrodita, Atena, Àrtemis, Apol·lo, Eros, Dionís... Els déus de l’Olimp vigilen de prop els visitants de la Casa Castellarnau de Tarragona. I per introduir-los en el seu món, l’artista Jordi Abelló ha preparat una visita excepcional amb què celebrar el Dia i la Nit dels Museus. «Els déus em guien», diu el reusenc, qui també té una instal·lació sobre Medusa al Nacional Arqueològic de Tarragona.

«Les pintures del sostre del saló noble de la Casa Castellarnau tenen una plasticitat darrere que a mi sempre m’ha fascinat, fins al punt que han marcat els meus designis», reconeix el reusenc. A partir d’aquí, ha volgut guiar els visitants cap a aquest Olimp d’una manera sensorial, sense paraules, amb una videoinstal·lació. «Utilitzo sons i moviments. Intento que la gent descobreixi la meravella de volar, de desplaçar-se volant al costat dels déus». Per aconseguir-lo, el Jordi ret un petit homenatge a Stanley Kubrick, «el geni del cinema». I en aquest punt, és possible imaginar-se el saló de la casa del carrer Cavallers en una nit de ball. «Amb els convidats fent el moviment circular del vals. Jo ho he fet amb la càmera, amb la qual cosa, de retruc, l’Olimp agafa un moviment pràcticament màgic, de profunditat del sostre».

I finalment, la revelació. «El telescopi espacial Hubble fotografia tot l’Univers d’una forma com mai abans havíem vist. Aleshores, una de les seves fotos coincideix amb el sostre de la Casa Castellarnau», defensa l’artista. «La mateixa composició, els mateixos colors... Sí, encara que sense figures, sense els déus». Per tot plegat, el vídeo que presenta acaba fent una transició del sostre pintat cap a la imatge del Hubble «que demostra que l’Olimp existeix».

Comentarios
Multimedia Diari