L'autor del crim de Sara Lozano a Montblanc ingressa a presó preventiva

L'Audiència ho ha acordat aquest matí en considerar que hi ha risc de fugida

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona ha acordat avui que l'autor del crim de la veïna de Montblanc Sara Lozano ingressi a presó, a l'espera que abans de Setmana Santa la magistrada-presidenta del tribunal emeti la sentència, que serà condemnatòria després del veredicte emès pel jurat popular el passat 15 de març. Segons ha pogut saber el Diari, els magistrats consideren que hi ha risc de fugida. Solsona estava en llibertad provisional des de mitjans de l'any passat després d'haver estat vint mesos en presó preventiva.

Els membres del tribunal popular van considerar, per unanimitat, que Jaume Solsona era l'autor de la mort de la veïna de Montblanc de 37 anys Sara Lozano la matinada del 25 d'octubre de 2014 en un camp situat a prop d'un camió que comunica Montblanc i l'Espluga de Francolí. Els nou membres del tribunal van considerar provats que l'acusat i la víctima van estar junts a la discoteca Xenon de l'Espluga de Francolí, tot i que hi va haver discrepàncies en l'hora. Mentre alguns testimonis van apuntar que eren dos quarts de tres de la matinada, Jaume Solsona va dir que passaven pocs minuts de la una. El jurat no va considerar creïble la versió que va donar l'acusat sobre que va deixar la dona a l'Espluga, ja que ella no portava diners i targes per poder tornar a la capital de la Conca de Barberà.

Solsona i Lozano es van dirigir amb el cotxe de l’acusat fins al camp d’ametllers on la noia va ser trobada morta i Solsona hauria fet maniobres de sufocació i l’hauria cremat mentre encara era viva amb xoc tèrmic com a causa de la mort.

En saber-se el veredicte, el fiscal i l’acusació particular van demanar 15 anys de presó per a l’acusat i una indemnització de 300.000 euros.

L’advocat de l’acusació particular, en representació de la víctima, va demanar que l’acusat ingressés a presó. I per defensar la seva proposta va sol•licitar una vista oral, que s'ha fet a primeres hores del matí d'avui dimarts. A les dotze del migdia, la Sala va donar a conèixer el seu posicionament.

Per a la propera setmana s’espera que surti la sentència i llavors es tornaran a convocar les parts per fixar la presó preventiva, que serà la meitat de la pena que imposi la magistrada fins que hagi sentència definitiva. La defensa ja va anunciar que presentaria un recurs d’apel•lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Comentarios
Multimedia Diari