L’edició més especial del Mercat Vell de Conesa

Exposicions, entrades obertes, animació i decoració pels carrers, són alguns dels atractius de la fira, que tindrà lloc demà

03 agosto 2018 07:49 | Actualizado a 03 agosto 2018 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Arriba la desena edició del Mercat Vell de Conesa, que tindrà lloc durant tota la jornada de demà, al petit municipi de la Conca de Barberà.

Exposicions i instal·lacions, entrades obertes al públic, animació, jocs per als més petits i gastronomia. Aquests seran alguns dels atractius de la fira.

El Mercat Vell de Conesa compta amb tots els ingredients per viure una jornada repleta d’emocions. I és que enguany serà més especial que mai: el Mercat Vell arriba a la seva desena edició.

Cada primer dissabte d’agost, Conesa viu el dia més intens de l’any. Els veïns reben amb els braços oberts a milers de persones. A les deu del matí, es donarà el tret de sortida a la jornada festiva, que s’allargarà fins a les nou del vespre.

Al carrer Nou tindrà lloc la 9a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, i el Minigolf el Clos acollirà el 7è Tast de Vins i Formatges, una de les ubicacions que reuneix a més visitants.

També hi haurà lloc per la degustació d’olis i cervesa artesana, al Racó del Mossèn. Durant tot el matí, els Nanos de Montblanc passejaran pels carrers de Conesa, deixant amb la boca oberta als més petits.

A les dotze del migdia, al Pati se celebrarà una representació de dansa amb Danseu Festival. A la tarda serà el torn dels més petits, que podran gaudir de Jocs Laberint, a càrrec de la companyia Itinerània. La cita serà al pati, a partir de les cinc.

Durant tota la jornada, els conesins i conesines obriran les entrades de casa seva per mostrar als visitants la seva creativitat. A més, des de l’organització s’han preparat un seguit d’exposicions i instal·lacions, com per exemple una mostra de fotografies de les deu edicions del Mercat Vell Som Conesa. Som Mercat Vell, o una exposició sobre recipients de ceràmica.

També es podrà gaudir d’una exposició de vestits de bateig i de les recreacions d’un estanc antic i d’una bodega, a més d’una llarga llista que no descobrirem fins al mateix dissabte dia 4 d’agost. Durant tot el dia hi haurà servei de restauració.

El Mercat Vell de Conesa és inspiració, és col·laboració, és poble i són records.

Enguany, l’esdeveniment té més sentit que mai i els conesins volen celebrar l’aniversari amb el territori

L’origen

Era l’any 2009, quan un grup de veïns de Conesa van proposar recrear i decorar espais i programar activitats, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació de Fills i Amics de Conesa.

L’objectiu era senzill: promocionar el municipi. Per fer-ho, es va optar per contactar amb paradistes per posar el seu punt de venda i es va demanar als conesins que obríssim les seves entrades de casa. L’èxit de la primera edició va sorprendre organitzadors i veïns.

Any rere any, l’acte va anar prenent força. A mesura que avançaven les edicions, el Mercat Vell acollia més espectacles, més iniciatives i més instal·lacions artístiques.

Fins a l’any passat, quan va arribar al seu moment més àlgid. A principis de juny, els organitzadors ja comencen a preparar les recreacions. A manera d’exemple, s’ha arribat a reconstruir una rellotgeria, una farmàcia antiga i fins i tot un rebost. 

Comentarios
Multimedia Diari