Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’enderrocament de Cal Contijoch marca el Carnaval de Montblanc

Gresca i disbauxa van omplir els carrers i places de Valls. Va ballar la Mulassa, el nou element carnavalesc

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge del grup dels egipcis, aquest dissabte al vespre, a la plaça de Sant Franesc de Montblanc. FOTO: Fabián Acidres

Imatge del grup dels egipcis, aquest dissabte al vespre, a la plaça de Sant Franesc de Montblanc. FOTO: Fabián Acidres

L’enderrocament de l’antiga casa pairal Cal Contijoch de Montblanc va ser el protagonista del Carnaval  de la vila. La colla Embragània que l’any passat va parodiar la Legión, enguany ha reivindicat un tema d’actualitat. Anaven els últims, però tothom somreia quan els veia i els hi feia fotografies. Tots anaven amb casc i roba d’obra, i a darrere hi anava una màquina amb una bola d’enderroc que anava girant. De fet la colla Embragània feia dies que anunciava per les xarxes socials «el dia de l’enderrocament». 

Al capdavant de la rua, hi anaven Ses Majestats el Rei i la Reina del Carnaval saludant als petits i els grans. Hi havia disfresses de tots els tipus: egipcis, escolars, galls dindis. 

Un atre grup anava disfressat de l’Espluguina. Una cervesa inventada per a l’ocasió i amb la mateixa tipografia que la Montblanquina, la Vallenca i la Tarragonina, les cerveses artesanes. El carnaval a Montblanc va començar a les sis de la tarda des de les Escoles les Muralles. 

Imatge de la màquina amb la bola d’enderrocament i els treballadors de l‘obra.
FOTO: Alba Tudó

A Valls el Carnaval va començar a les set de la tarda des de la plaça del Blat. Al començament hi anava el Rei i la Reina del Carnestoltes, i diferents carrosses de grups d’amics i familiars.
La Unió Anelles de la Flama (UAF) va fer ballar la Mulassa, el nou element del seguici que se suma amb l’Àliga Plomada, els Gegants i el Moixó Foguer. 

Imatge de l‘Àliga Plomada al carrer de la Cort de Valls. FOTO: Alba Tudó

Un dels elements més singulars és la figura del Moixó Foguer, molt viva en l’imaginari popular de la ciutat arrelat a les festes de Carnaval de la comarca, el Camp de Tarragona, Garraf i Penedès. És un personatge que completament nu, embetumat de mel, es posa dins una caixa plena de plomes d’aviram. 

Un dels moments més esperats va ser quan va sortir el Moixó Foguer, però ràpid es tornava a tancar. El Carnaval a Valls va acabar amb una festa a la Sala Red Star.

Temas

Comentarios