L'enllaç entre la C-37 i l'N-240 es començarà a executar el novembre

Es preveu que les obres estiguin enllestides en un termini d´entre 11 i 10 mesos i, per tant, a finals de l'any vinent

19 mayo 2017 21:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir del mes que ve, començaran les obres que posaran el punt final a una problemàtica que viu històricament la ciutat de Valls: la inexistència d’un enllaç directe entre la C-37 i l’N-240, que actualment obliga als vehicles a passar per dins la ciutat.

La Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres de la connexió entre aquestes dues vies per valor de 2,6 milions d’euros. Segons el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, els treballs es començaran a executar aquest mes de novembre amb un termini d’uns 11 o 10 mesos. Per tant, les obres haurien d’estar finalitzades entre el setembre i l’octubre de l’any vinent.

El projecte preveu la creació d’una nova carretera que connecti la C-37 i l’N-240 per fora del nucli urbà de Valls. «Això permetrà alliberar el Portal Nou del volum de vehicles que actualment passa per la zona per fer aquest enllaç, el que crea una mobilitat densa i inassumible», va destacar ahir l’alcalde de la ciutat de Valls, Albert Batet.

Concretament, la connexió es farà entre la rotonda coneguda com la de Casa Fèlix (N-240) i la C-37, just abans d’arribar a la gasolinera que hi ha en aquesta via.

El tram de carretera a construir constarà de vora 850 metres de longitud. Estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada. Les obres també inclouen la formació d’un viaducte sobre el torrent del Puig de 85 metres de longitud.

A més a més, tal com va apuntar ahir Ricard Font, també s’actuarà en 1.000 metres de camins, els afectats pel traçat de la nova via. Generalment, tindran una amplada de 5 metres i seran pavimentats amb un tractament superficial.

Un problema per als camions

La connexió que hi ha actualment entre l’N-240 i la C-37 per dins la ciutat de Valls suposa un problema important per a qualsevol tipus vehicle, però especialment per als camions. Aquests vehicles pesants provenen del polígon industrial, situat just al costat de l’N-240. Per anar direcció Tarragona, no hi ha cap problema, però si s’han de dirigir cap a Reus, es veuen obligats a passar per dins el nucli urbà i, concretament, la zona del Portal Nou.

La suma de camions i altres vehicles és el que provoca que aquesta part de Valls pateixi un excés de vehicles i que es creïn embussos en hores punta. És per això, que des de la ciutat fa anys que es demana un enllaç que millori aquesta connectivitat.

Comentarios
Multimedia Diari