Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'equip d'arquitectes que definirà la intervenció global a la Savinosa es coneixerà a finals d'octubre

La Diputació de Tarragona amplia fins al 4 d'octubre la data límit per presentar les propostes

ACN

Whatsapp
Perspectiva des del mar del conjunt d'edificis de La Savinosa  FOTOS: JORDI ROVIRA Y ARCHIVO

Perspectiva des del mar del conjunt d'edificis de La Savinosa FOTOS: JORDI ROVIRA Y ARCHIVO

La Diputació de Tarragona ha ampliat fins al 4 d'octubre la data límit per presentar les propostes per al projecte d'intervenció global al complex de la Savinosa a Tarragona. La Diputació ha decidit ampliar el termini a petició dels cinc equips d'arquitectes que opten a la licitació del projecte i d'acord també amb el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Així, el nou calendari de tramitació permetrà conèixer el nom de l'equip d'arquitectes guanyador i la seva proposta sobre la intervenció global al complex de l'antic preventori abans que finalitzi el mes d'octubre.

La complexitat dels treballs i la voluntat de donar continuïtat a la tramitació sense haver de patir aturades pel parèntesi de les vacances ha portat la Diputació a acceptar la petició d'ampliació del termini del qual disposaven els equips que participen en el procés de licitació del projecte, que inicialment s'acabava aquesta setmana.

Un cop feta l'adjudicació, l'equip guanyador s'ocuparà de la redacció de l'estudi sobre els valors arquitectònics i patrimonials; la redacció de l'estudi urbanístic, mediambiental i paisatgístic per assignar nous usos i determinar l'edificabilitat; i la redacció de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal que incorpori les propostes i els estudis necessaris.

Cinc equips d'arquitectes opten a la redacció del projecte

La selecció del projecte guanyador es farà entre els cinc equips prèviament seleccionats a proposta del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, d'acord amb el conveni signat per aquest organisme professional i l'ens supramunicipal. Seguint aquest acord, el Col·legi d'Arquitectes va convocar el procés de selecció, va rebre i avaluar les propostes i una comissió tècnica d'experts formada per representats de la Diputació, de l'Ajuntament de Tarragona, de la Direcció General de Patrimoni i del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya va fer la selecció.

El resultat d'aquesta primera selecció de cinc candidats, a partir de les propostes presentades, va ser publicat al BOPT del passat dia 2 de desembre. Es tracta dels equips Grau-Costa-Carracedo; Fuses-Viader-Mansilla-Perea; Ravetllat-Ribas, SLP-José González Baschwitz; Robert Terradas Muntañola-Amador Ferrer Aixalà, i Jornet Llop Pastor Arquitectes-ADD Bailo Rull-Antoni Vilanova.

El procés del licitació obert triarà aquell que presenti la millor proposta tècnica, seguint els criteris del procés de licitació que promou la Diputació. Les propostes seran valorades per un comitè tècnic amb participació de la Diputació, de l'Ajuntament de Tarragona, de la Direcció General d'Urbanisme, de la Direcció General de Patrimoni Cultural i del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya.

El pressupost de la licitació del projecte és de 60.000 euros (72.600 amb IVA inclòs). D'aquests, 47.500 (més el 21% de l'IVA) es pagaran al licitador adjudicatari com a honoraris del projecte i 3.125 (més el 21% de l'IVA) a cadascun dels equips convidats al procés de selecció en concepte de primes de participació.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También