Les 3 ‘V’: Vilanova, Vilallonga i Vila-seca centren l’atenció del cap de setmana casteller

Jove de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls portaran castells de 9 a les tres diades

28 julio 2018 09:52 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les diades de Vilanova i la Geltrú, Vila-seca i Vilallonga del Camp centren l’atenció del cap de setmana casteller. Totes elles compten amb la participació de colles de la demarcació. A més, la plaça de la Farinera de Reus també acollirà la diada de Santa Anna i Altafulla celebra la diada de l’Estiu. 

La diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú d’aquesta tarda centra totes les mirades pels castells anunciats per les colles participants. Els Castellers de Vilafranca hi volen dur el primer castell de 10 pisos de la temporada en forma de 3de10 amb folre i manilles, fita que han assolit les dues darreres temporades en aquesta plaça, i l’acompanyaran de l’estrena del 5de9 folrat i el tercer 2de9 amb folre i manilles.

Al seu costat la Colla Jove Xiquets de Tarragona hi vol estrenar el 9de8, castell que fa setmanes que treballen al Cós del Bou i acompanyar-lo del segon 5de9 amb folre de l’any, un castell de nou bàsic i un possible atac al pilar de 8 amb folre i manilles si completen amb tranquil·litat les tres primeres rondes. Els Bordegassos hi volen estrenar el 3de8 i completar la primera clàssica de vuit de l’any. 

A Vila-seca es donaran cita els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca. Els tarragonins no descarten atacar el primer castell de nou pisos de la temporada en forma de 3de9 amb folre si els darrers assajos el validen i aconsegueixen arrossegar força camises a plaça. El 5de8 sí que entra gairebé segur a les travesses dels de Sergi Feijoo, que tancarien amb un altre castell de vuit.

La Colla Vella seguirà amb el rodatge abans de la gran diada de Firagost de dimecres vinent. A Vila-seca hi volen portar el 3de9 amb folre i acompanyar-lo d’estructures com el 5de8 i el 4de8 amb el pilar. Tancaran amb un espadat de mèrit, que podria ser el de 7 amb folre.

Els Xiquets de Vila-seca buscaran estrenar els castells de set pisos amb el 3de7 com a principal objectiu. L’acompanyaran del 2de6, el 5de6 i el pilar de cinc. 

A Altafulla, el barri de Baix a Mar celebra la diada de l’Estiu. La colla local, els Castellers d’Altafulla, vol repetir la millor diada d’aquest 2018 tornant a completar el doblet de set pisos i acompanyar-lo del 5de6. Al seu costat, els Salats de Súria i els Xiquets d’Alcover buscaran completar una actuació amb tres castells de sis pisos. 

El barri de Santa Anna de Reus, lloc on se situa el local social dels Xiquets, també gaudirà d’una diada castellera aquest dissabte a la tarda. Els Xiquets de Reus volen completar la quarta tripleta de vuit del curs, després de la completada la setmana passada al Catllar i deixaran per més endavant l’estrena de castells superiors.

Els Nois de la Torre volen tornar a prémer l’accelerador i portar tres castells de set pisos a la capital del Baix Camp. Els Brivalls de Cornudella, que visiten als seus padrins, també aniran a màxims i atacaran el segon 3de7 del curs, sense descartar l’estrena del 4de7, que treballen intensament als assajos. Els acompanyarien del 2de6 i el pilar de cinc.
Vilallonga de tripletes

La diada de Vilallonga del Camp servirà per tancar el cap de setmana casteller amb la visita de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, totes dues doblant actuacions.

Els rosats hi portaran, molt probablement, els dos castells bàsics de nou pisos a més d’alguna estructura de la gamma alta de vuit. La Jove de Tarragona dependrà de la diada del dia anterior, però també vol dur-hi tant el 3 com el 4 de 9 amb folre i acompanyar-los d’algun castell de 8 i mig i un pilar de mèrit. 

Comentarios
Multimedia Diari